XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Alginater är cellväggbildande material som finns i brunalger eller Phaeophyceae. Deras huvudsakliga organiska beståndsdelar är kedjan bildande hetero polysackarider, guluronsyra och mannuronsyra. Medan alginat kan tyckas uppstå i de flesta arter av brunalger, de är utdragbara endast i större arter såsom kelp och wracks. Sargassum är bruna alger som nyligen har migrerat från sin ursprungliga livsmiljö Japan till kusterna i Irland. De är ibland skadliga för hälsan särskilt utanför deras ursprungliga område.

Emulgeringsmedel

Natriumalginat finner dess tillämpningar som en stabilisator och som ett emulgeringsmedel. Det var en gång användes i textiltryck industrin. Men saker och ting har förändrats sedan omvälvning av textilindustrin samt förändringarna i textil mode. Till idag, är natriumalginat används i glass och mejeriprodukter för att förbättra smak och smak.

fibrer

Natriumalginat molekyler är icke-polära till sin natur. Så de är olösliga i polära lösningsmedel, som vatten. Denna egenskap hos natriumalginat har lett till utvecklingen av högkvalitativa fibrer som kan användas i textilindustrin. Natrium alginatfibrer också används för att väva bandage för större sår och brännskador. Dessutom kan de avlägsnas mycket lättare jämfört med cellulosabaserade bandage. Den hårda delen av natriumalginat fibrer används vid tillverkning av brandbekämparens brandsäkra kläder.

vanliga användningsområden

Sargassum alger har många tillämpningar. I vissa delar av världen, är det används som gödningsmedel. Sargassum alger är en föredragen tillsats som används för att skapa en specifik smak i många japanska rätter som sojasås. Sargassum alger är ett skydd för många marina djur eftersom det är en idealisk gömställe från rovdjur. Det är också och riklig näringskälla för dem.

Sargassum Sjögräs som grönsaker

Människor som bor tillsammans med stränderna i Japan, ofta äter färsk Sargassum alger som grönsaker. The Journal of American Medical Informatics Association (Jamia) hävdade att Sargassum alger främja viktminskning genom urladdning mer vatten tänkte urinering.

medicinska tillämpningar

Sargassum alger har använts som en aktuell medicin för att behandla struma (knölen i nacken på grund av utvidgningen av sköldkörteln) i vissa provinser i Kina. Det är salt och bitter i smaken. Jodbrist leder till svullnad av sköldkörteln för utan jod sköldkörteln inte kan producera tillräckligt med thyroxin - en kritisk hormon som utsöndras av sköldkörteln - i syfte att upprätthålla kroppens ämnesomsättning. Sargassum alger garanterar en kontinuerlig tillförsel av kosten jod. Dessutom främjar Sargassum tång utsöndring av urin och minskar ödem. Det är också föreskrivs för att lindra smärta från svullna testiklar och bråck.