XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Do elitlöpare Använd Geler?

Elitlöpare avsluta tävlingar i en bråkdel av den tid det tar vanliga dödliga att täcka samma avstånd. Att konkurrera på dessa imponerande nivåer, eliter har exakta race strategier som vanligen omfattar regelbunden tankning. Du kanske inte ser dem bära geler eller annan ras bränsle på banan, men det betyder inte att de inte tar dem.

om Geler

Sport geler är snabba källor av kolhydrater, oftast tagna under uthållighetstävlingar som varar 90 minuter eller längre. Din kropp har förråd av glykogen, eller energi, i muskler och lever som kan driva igenom en 60- till 90-minuters träning. Om du går längre behöver du lagt kolhydrater för att undvika den fruktade bonk, en drastisk nedgång i energi och kraft. De flesta geler ger cirka 25 gram kolhydrater från enkla sockerarter, såsom rörsocker, honung, brunt ris sirap, fruktos eller maltodextrin. Geler har oftast ingen fiber, fett eller protein. Geler finns i bärbara påsar som är lätta att bära med dig när du kör eller som kan skakas i en vattenflaska.

korta avstånd

Eliter löpare tävlar i tävlingarna halvmaraton avstånd eller kortare brukar inte använda geler under tävlingen. Till exempel, amerikansk löpare Ryan Hall avslutar regelbundet en halv maraton i knappt en timme - så att han inte behöver extra elektrolyter och bränsle; hans glykogen butiker kan driva honom igenom. Genomsnittliga löpare kan ta så lång tid som två timmar att slutföra en halv maraton och kommer att förbruka geler under tävlingen.

individuella val

Bränslet som elitlöpare tar i under längre lopp är en fråga om personligt val. Vissa använder kolhydrater drycker endast, medan andra - som Jason Hartmann, som hade imponerande finish på 2010 Chicago Marathon och 2012 Boston Marathon - ta en gel var 6 miles eller så. Tidigare Olympian och berömda kör tränare Jeff Galloway, notera att han inte ta något bränsle under sina första 70 maratonlopp, sade att efter varje lopp han kände förbrukad och hade problem att återhämta sig. Under sina sista 40 maratonlopp, förbrukade han en energikaka under tävlingen och hade en mycket bättre upplevelse, särskilt under de senaste par miles. Kom dock ihåg att bara för att en elit löpare har framgång med en viss tankning strategi betyder inte att det kommer att fungera för dig.

överväganden

Elitåkare har stöd besättningar som hjälper dem att utföra sina tävlings strategier. Du ser inte dem som bär geler eftersom de inte. Deras ras bränsle gömt undan på särskilda stödstationer längs vägen. Varje racer har sin egen tydligt märkta flaska fylld med sin drink eller bränsle val. Du kan ibland hitta en elit löpare som inte tar i någon bränsle under ett lopp, men det är inte att rekommendera.