XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Material används för att göra Parachute Baldakiner


Fallskärmar är tyg skärmtak som används för att bromsa sjunkhastighet av personer eller föremål som gör en un-powered nedstigning från en höjd. Militära fallskärmar är oftast utformade för att utöva mindre motstånd så att användaren faller till marken så fort som är säkert möjligt. Sport och rekreation fallskärmar kan vara styvare, vilket gör dem lättare att manövrera i luften och tillåter användaren att ha mer kontroll över nedstigningshastighet. Material som används för att göra fallskärmar måste kunna motstå de påfrestningar som driften av fallskärm utövar på dem.

Nylon

Fallskärms skärmtak måste tåla höga vindtryck, särskilt vid arbete på hög höjd, och nylon är ett vanligt val av material vid tillverkning av skärmtak. Nylon är helt vindtätt och har den extra fördelarna med att vara lätt, lätt anskaffas och billigt. Styrka, flexibilitet och låg vikt av nylon också gör den idealisk som det material som används i banden av fallskärmen sele.

kevlar

Vissa fallskärm skärmtak görs från en nyare material, Kevlar. En stor fördel med Kevlar är dess extrema styrka, vilket betyder att det används vid tillverkning av skottsäkra kläder. Kevlar, som nylon, är en syntetfiber. Det är mycket resistent mot värme, vilket gör det flamhärdiga, och inte förlorar sin styrka och form vid höga temperaturer. Kevlar fallskärmar behålla sin draghållfasthet bra även när vänster viks under längre perioder, såsom vid försök göras för US Department of Energy.

Silke

Tidiga fallskärm skärmtak var gjorda av duk, men silke senare utnyttjas, eftersom det är tunnare, bättre motståndskraftig mot väder, motståndskraftig mot eld och mycket lättare att lägga sig. Silke användes så tidigt som 1790-talet när fallskärms pioneer Jean-Pierre Blanchard började göra fallskärms skärmtak ut ur tyget. Siden förblev ett populärt material i fallskärm tillverkning fram till andra världskriget, då importen siden blev dyrt och svårt att få, vilket leder till utveckling av nylon fallskärm skärmtak