XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Tekniker för Kanot Racing

Marathon kanot racing innehas av organiserade kanotklubbar under överinseende av Internationella kanotförbundet. Olika tekniker för paddling och kroppspositioner är inblandade i kanot racing, där en till flera personer kan vara i en kanot under ett lopp. En maraton sker över långa avstånd på floder, sjöar, det öppna havet eller en flodmynning. Det kan finnas grunda, stenar och lyft ingår som hinder i loppet.

Grundläggande kanot Tekniker

Kanot racing innebär en sit-down stil paddling, med hjälp av en enda blad paddlar. Varje paddlaren måste paddla på motsatta sidor i 6 till 12 slag innan du byter sida. I medeltal, bör det finnas 60 till 70 slag per minut, men detta kan ökas till 80 slag per minut. Bågen paddlaren, den tyngsta och mest kraftfulla personen från besättning, bestämmer takten. Aktern paddlaren sätter kurs i vattnet. Han kommer att kalla "hut" eller "HUP" för att signalera besättningen att växla paddling sidor. Han borde kunna arbeta nära med fören paddlaren att förutse tur och vara effektiva i slagfrekvensen.

paddelteknik

Paddelteknik och strategi, i kombination med överkroppen och benstyrka, behövs för att vinna en maraton kanot race. "Golv det" betyder sänka tyngdpunkt genom att sprida knäna mot sidorna av kanoten medan du sitter ner med din rumpa beröring eller nära botten av kanoten. Denna position kommer att lägga mer stabilitet till kanoten. Under startfasen av paddling, när du vill ha högre hastighet bör paddeln skjuta rakt ner i vattnet men inte alltför djupt. Korta slag används för att maximera effektiviteten. Hastigheten av slaget kan ökas genom användning av starka men ändå korta slag.

Trimma Kanot

Denna teknik innebär att placera de tyngsta och mest kraftfulla besättningsmedlem i fören på kanoten. Den naturliga tendensen som kanot rör sig på vattnet är för bågen att stiga upp, sätta mer belastningen på den person som sitter på aktern. Eftersom bågen paddlaren bör sätta takten, bör hans vikt föra fören kanoten ner och nivå på vattnet, och hans styrka kommer att ge ytterligare tryck som behövs för att kanoten framåt snabbare och mer effektivt genom att minska tillbaka dra.

Navigerar Vågor och Whitewater

Använd spåren som genereras av andra kanoter framför dig att ge dig tid att surfa och minska luftmotståndet som din egen kanot rör sig framåt. En teknik som kan användas för att navigera vågor är att stanna på den yttre kanten av våg tåg att undvika att dras in i djupt vatten. Närmar vågen rakt på med kanoten vinkelrät mot våg snarare än att placera din kanot i sidled. En kanot placerad parallellt med en våg är mycket farlig, eftersom kanoten kan välta när det träffas av en kraftig våg. Håll dina paddlar i vattnet när du stöter grov vatten för att få mer inflytande, och använda power slag för att komma ur bakvattnet.