XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Allmänt känd som malva anläggningen i USA, är Sida cordifolia en liten, grönfärgad vild växt som växer rikligt i de fuktiga slätter i Indien och Sri Lanka. Taxonomi tyder på att det är en medlem av bomullsfamiljen Malvaceae. De dominerande medicinska komponenter av denna växt är efedrin, pseudoefedrin och vasicinone. Dessa alkaloider är praktiskt taget i nästan varje del av anläggningen, vilket gör det en viktig ört inom ayurveda, ett system av traditionell medicin i den indiska subkontinenten.

ayurvediska Applications

Vanliga ayurvediska tillämpningar av Sida cordifolia förberedelser i förberedelserna av tonika, massageoljor och växtbaserade Astringents. Tonika gjorda från blandningen av anläggningens bark och rötter tillsammans med mjölk och socker är känd för att hjälpa till vid urinoar problem. Bala taila, en massageolja tillverkad av avkok av Sida cordifolia rot och sesamfrön, är mycket effektiva vid behandling av sjukdomar i nervsystemet, såsom ansiktsförlamning och ischias. Det är också känt för att bota diarré, Parkinsons sjukdom och ett omfång av andra sjukdomar.

terapeutiska användningar

Sida cordifolia beredning är effektiv mot många sjukdomar. Enligt motherherbs.com, fungerar den som bronkdilaterare och användbara vid astma. I själva verket har det visat sig att behandla astma i mer än 2000 år. Andra terapeutiska fördelarna med Sida cordifolia beredningen inkluderar härdning blödning pålar, kronisk dysenteri och cystit (inflammation i urinblåsan). Det har några antiinflammatoriska, hypoglykemi (blodsockersänkande) och smärtstillande (painsuppressing) egenskaper.

Antioxidant och anti-inflammatorisk

Sammetsmalva preparat innehåller många kraftfulla antioxidanter. Det är ett effektivt immun booster grund av sina antioxiderande egenskaper. Sammetsmalva förberedelse verkar också ha anti-inflammatoriska egenskaper och kan användas för att minska smärta och värk.

andra användningsområden

Ayurveda-herbal-remedy.com rapporterar att Sida cordifolia beredning "används för alla typer av avgiftning och föryngring terapier". Extraktet av dess rötter används som en effektiv medicin för sexuell svaghet. Så är denna ört ofta rekommenderas för låg spermier störningar liksom rörlighet spermier.

Fakta

Framsteg inom läkemedelsindustrin har drivit tillverkning av olika typer av sammetsmalva kosttillskott och derivat som tillgodoser ett brett spektrum av stimulerande aktiviteter. De används av idrottsmän för att öka koncentrationen genom att minska effekterna av trötthet. I viktminskning kretsar, är de allmänt används för att fettförbränningen egenskaper och som den aktiva ingrediensen i ECA stacken, en läkemedelskombination tas av styrketräning entusiaster för högre befrielse.