XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Kanske en av de tuffaste defensiva uppdrag i basket är att försvara posten. Detta är inte ett jobb för de högsta spelarna i laget heller. Varje spelare på planen behöver veta hur man korrekt försvara i stolpen. Eftersom posten spelaren ligger närmast korgen, om du väl förneka offensiva spelare bollen, du så mycket närmare att vinna basketmatch.

Instruktioner

1 Vispa offensiv spelare till platsen han föredrar att ställa upp på. Om han placerar sig nära färgen gör honom justera till en annan plats. Detta borde få honom att känna lite obekväma och inte vill besittning av basket.

2 Försök att placera dig mellan bollen och personen du bevakning. Spela boll-sida hög är en aggressiv form av försvar. Om bollen är till höger om den post-up-spelare, bör du spela till sin högra axel. Detta bör förhindra spelaren med basket passerar bollen i stolpen.

3 Placera dig själv framför stolpen-up spelare, mellan bollen och spelaren. Detta kallas fronting stolpen. Om brottet vill få bollen i stolpen, bör de LOB bollen över huvudet, vilket är svårt att göra. Om de försöker passet, bör dina lagkamrater kunna slå efter upp spelaren till lobbed bollen.

4 Spela bakom den offensiva spelaren om bollen sidan hög plats och fronting positionerna är inte ett alternativ. Denna position tillåter dig att knuffa efter upp spelaren längre bort från korgen. Och även om post-up-spelare får basket, bör du ha en bättre vinkel för att försvara skottet.

5 Ställningarna när offensiva spelare får bollen. Det är okej att använda kroppen och stöta den andra spelaren, så länge det inte är för uppenbara och du inte lutar sig på post-up-spelare. Tjänstemän tillåter generellt för mer kontakt på posten i motsats till andra positioner.

6 Hoppa upp rakt när skottet går upp. Du kan fortfarande försöka blockera skottet, men om du tog i stolpen upp spelarens händer, kan du kallas för en foul. Även om han lutar in dig på skott, genom att placera sig själv rakt upp, tjänstemän skulle kunna kalla en offensiv foul på skytten snarare än en blockerande foul på dig.

Tips

  • Var försiktig om du går till stjäla från passerkort. Om du missar, bör du kontrollera att du har stöd från dina lagkamrater på baksidan.
  • Om efter upp spelare har bollen och avslutar en drop-steg förbi dig, är din bästa spela antingen för att blockera skottet från den svaga sidan. Vanligtvis offensiva spelare tror att han har en ren skott i korgen och inte tänka på den svaga sidan.
  • Dubbel teaming stolpen spelaren är ett annat sätt att försvara färgen. Du måste vara försiktig med detta, men eftersom det innebär en offensiv spelare är vidöppen.
  • Stå inte handfallen på försvar. Detta kan begränsa din snabbhet när spelaren du vaktar vinster bollinnehav.