XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur man bygger en egen båt eller kanot


Det enklaste sättet att bygga din egen båt eller kanot är att använda glasfiber byggmetoder. Glasfiber skrov erbjuder de enklaste ramar för en mängd små båttyper. De kräver färre träbearbetande kompetens, är lättare att förstärka utan komplicerade arrangemang av revben och stöd, och kräver mindre underhåll än allt trä hantverk.

Instruktioner

1 Rengör smuts och damm från båt eller kanot mögel med tvål och vatten. Vända formen så botten av skrovet är uppåt. Applicera två lager bilvax över utsidan av formen för att underlätta frigöringen av glasfiberskrov från formen. Polera det till en hög glans mellan rockar och spraya ytan med PVA parting förening och låt den torka.

2 Blanda glasfiber gelcoat med katalysator och färgpigment är tillräcklig för att borsta över ett område som du kan täcka innan gelcoaten börjar ställa. Blanda mer gelcoat, använder exakt samma proportioner av gelcoat, färgpigment och katalysator varje gång. Applicera två lager gelcoat över hela formen för att se till att gelcoat är jämnt spridda över skrovet.

3 Lägg en 1-ounce glasfibermatta över hela skrovet i ett stycke och trimma runt kanterna. Lämna en extra tum över kanterna för att möjliggöra krympning. Trimma runt ändarna och kurvor så mattan ligger plant. Använd tejp eller klämmor för att sträcka glasfiber platt.

4 Arbete sektion för sektion. Blanda harts och katalysator tillräcklig för att behandla ett område av skrovet utan härdning innan du är klar. Börja varje avsnitt genom att dra upp mattan och borsta harts över skrovet. Tryck på mattan tillbaka och borsta hartset over the top. Blöt mattan tills den vita av fibrerna försvinner helt. Arbetet spridaren över tyget tills alla bubblor är borta och glasfiber är klar hela vägen igenom. Var noga med att starta den intilliggande delen av skrovet innan de första uppsättningarna så att de två sektionerna obligations.

5 Överlagra det första skiktet med remsor av två-ounce glasfibermatta med en vinkel mot väven i det första skiktet. Lay remsor sida vid sida tills skrovet är täckt. Lägga remsorna över ändarna och hörnen på båten för att stärka den punkt där sidorna möts. Därefter lägger ett andra skikt av två-ounce remsor över det första. Vinkel remsorna motsatt riktning mot det första lagret. Låt det men inte bota. Lägg en slutlig ett uns skikt av glasfibermatta i ett enda ark som täcker hela båten som du gjorde det första lagret. När det är färdigt, låt härda enligt tillverkarens rekommendationer.

6 Använd en sabel såg för att trimma kanterna även med kanten av formen och sand slät. Applicera två lager av pigmenterad gelcoat över allt och gör det möjligt att ställa in. När härdade, bör glasfiber skrov lyfta rakt upp från formen.

7 Lägg revben, tofter eller platser och skruva cove lister på kanterna för att göra en reling som dikteras av stil kanot eller båt du bygger. Ribbor för att förstärka botten görs genom limning en kvarts till en halv tum trä slat till botten av båten med epoxi. När epoxi-apparater, täcka revben med två uns glasfiber remsor och harts för att binda revbenen till skrovet. Skruva sätet hårdvara i sidorna av skrovet och täta skruvhål med marint tätningsmedel.

8 Klipp däck paneler av plywood och skruva fast dem på plats och täta skruvarna. För att öka däck styrka, täck med glasfibermatta och harts, låt härda och sedan tillämpa gelcoat. Detta kommer att binda däcket vid skrovet i ett enda stycke av glasfiberlaminat.

9 Fäst varje önskad metall som årtullar, målare ögon eller ankarfästen. När allt är klart, ge trädelar två lager marin spar lack och belägga skrovet med två lager av hårt bil eller surfbräda vax för att skydda den från solen.

Tips

  • Var noga och rena borstar och verktyg ofta med aceton för att förhindra en harts uppbyggd.
  • Följ båt planer noga.
  • Inte snåla på vaxet. Om formen inte kommer att släppa, borra ett hål underifrån formen och blåsa luft eller vatten in i utrymmet mellan formen och nya skrovet för att bryta loss den.
  • Använd alltid andningsskydd när du arbetar med glasfiber harts, lösningsmedel eller lim. Arbeta i ett väl ventilerat utrymme.
  • Bär ögonskydd vid alla tidpunkter och handskar när du hanterar kemikalier av något slag.