XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Instrument som används i Dilatation & Skrapning


En skrapning, även känd som en D & C, är ett kirurgiskt förfarande gjort på livmodern. Det är ett relativt vanligt förfarande, enligt Health hemsida. Kvinnor kräver ibland denna procedur för att avlägsna livmoder problem såsom polyper och cystor, men det också används för att rengöra livmodern av potentiellt skadliga ämnen efter missfall eller abort. Oavsett varför en läkare utför en D & C, vårdpersonal använder samma instrument i förfarandet. Dessa instrument antingen styra livmoderhalsen / livmodern eller ta bort vävnad.

Spekulum, upprullningsdon Dilators och Tenaculums

Läkare använder minst fyra rättsakter för att påbörja en D & C. Spekulum och vaginala upprullningsdon flytta väggarna i slidan och livmoderhalsen ur vägen så att läkaren som utför D & C har en bättre överblick under förfarandet. Vanligtvis dessa instrument är dubbelsidig, och läkaren expanderar de två sidorna när instrumenten i slidan. Fastän sträckning av cervix och vagina kan vara lite obehagligt, dessa instrument vanligtvis inte orsaka smärta, såsom livmoderhalsen och vaginan naturligt har viss elasticitet. Om spekulum och upprullningsdon inte öppna livmoderhalsen och vaginan tillräckligt, då läkaren använder också dilatorer att sträcka öppningen ytterligare. Slutligen kan en läkare använda en tenaculum att fysiskt ta tag i livmoderhalsen och dra ut den ur vägen.

Tång (Vulsellas)

Ovum och vaginala pincett är instrument som ser något som sax eller tång. Läkaren använder dessa instrument för att gripa problematiska eller misstänkt material från livmodern. Detta är särskilt användbart om läkaren behöver för att ta bort specifika vävnader för laboratorietester. Tång brukar föregår användningen av instrumentets och eliminerar behovet av överdriven skrapning.

Hystetometer

Den hystetometer, även känd som en uterometer eller livmoder ljud, är en sond. Läkaren använder detta instrument för att få en uppfattning om hur livmodern placeras riktnings. Läkare använder även ljudet i samband med fysiska prov och hjärtklappning att avgöra var de avvikelser i livmodern är, enligt University of Bonn och Global Library of kvinnomedicin.

CURET

Den instrumentets är det viktigaste instrumentet för en D & C. En instrumentets är ett skrapinstrument som skonsamt avlägsnar skikt av livmoderslemhinnan. Avlägsnandet av vävnad genom denna skrapning och biskäreggen är vad som kvalificerar en D & C som en kirurgisk procedur. Curettes kan vara "tråkig" eller "skarp", precis som alla andra kniv - styr skärpa instrumentets gör det mindre troligt att läkare kommer att perforera livmoderslemhinnan på ett sätt som orsakar kraftig blödning, enligt The Global Library of kvinnors Medicin. Läkare använder därför vanligen flera kyretter under en D & C.