XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Vilka material är löständer Made Of?


Löständer, även kallade tandproteser, är utformade för att ersätta befintliga tänder. En person kan behöva löständer på grund av en olycka, åldrande, estetik eller en klövsjuka. Vare sig helt eller delvis, är tandproteser utformade för att passa naturligt i munnen, inte orsakar irritation eller sår.

akryler

Löständer är oftast gjorda av akrylharts, en typ av transparent plast. Tandläkaren kommer att göra en form av munnen för att se till att bågarna är i rätt ställen. Proteser kommer att göras i ett tandtekniskt laboratorium, som använder akrylharts för att bilda tänderna och färgat pulver för att skugga de tänderna vita och tandkött rosa.

porslins~~POS=TRUNC fasader~~POS=HEADCOMP

Tänder kan även täckas med ett faner --- ett tunt material placeras över tanden för estetik eller för att förhindra ytterligare tandskador. Faner är typiskt tillverkade av porslin, som ger en naturtrogen utseende. De kan också innefatta ett sammansatt harts, som kan innehålla plast, glas eller keramik. Komposit alternativet kommer att vara billigare än porslin.

Protes Comfort

Proteser är utformade för att vila mot tandköttet utan smärta. Efter en tid, kan de glida och gnugga, vilket orsakar ömhet, skrubbsår och allmänt obehag. Krämer, lim och kuddar finns tillgängliga över disk för att öka komforten av tandproteser. Dessa billiga produkter finns på någon hälso-butik. Tandproteser liners, ett dyrare alternativ för att lindra smärtan, består av ett elastiskt foder som dämpar tandköttet mot protesen, återställa dess halkfria egenskaper.

denture Care

Rengör dina proteser varje kväll med en protes-godkänd borste och pasta. Använd inte starka rengöringsmedel. Om du har en partiell protes, ta bort den innan du borstar dina naturliga tänder. Få en professionell rengöring var sjätte månad. Håll dina proteser på en säker plats när den inte i munnen.