XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur man ökar din uthållighet om ur form


Öka uthållighet kan vara en utmaning, särskilt när du är ur form. Emellertid kan särskilda åtgärder vidtas för att gradvis få dig dit du ska. Vissa former av motion, tillskott och tålamod alla kan bidra till att öka din uthållighet.

Instruktioner

1 Införliva principen om gradvis anpassning. Att bygga uthållighet, röra sig långsamt, gradvis lägga till fler steg, miles, tid eller vikt till din fitness regimen. Enligt en artikel 2003 i Runner värld, är principen om successiv anpassning djupt inbäddade i människans fysiologi och har arbetat för människor i tusentals år i många typer av verksamhet. När du är ur form, måste du ha tålamod, som du sakta öka din ansträngning.

2 Komplettera med koffein. Koffein är ett känt prestationshöjande som kan vara till nytta när du försöker att öka uthålligheten. En artikel 2010 i The Telegraph, säger att koffein kan förbättra en persons makt med upp till 6 procent, när musklerna inte är ansträngda till max - vilket innebär att det är användbart i uthållighetssporter - men mindre så i anaeroba aktiviteter, som tävlar. Lägg till en måttlig mängd koffein, 3 till 6 mg, ungefär en timme före ett träningspass i form av kaffe, te eller koffeintillskott.

3 Yoga. Även yoga, med dess associationer till lugn och avkoppling, inte verka som en uthållighet byggnad aktivitet studier bevisa motsatsen. En studie av det amerikanska rådet om Motion analyserat effekterna av Hatha yoga, och fann att regelbunden träning under en åttaveckorsperiod förbättrad uthållighet, flexibilitet, muskelstyrka och balans. När du lägger till yoga, ägna stor uppmärksamhet åt kroppens gränser. När du är ur form, kan det vara lättare att töja en muskel gör vissa poser, så vidta försiktighetsåtgärder.

4 Börja styrketräning med vikter. Styrketräning bygger muskler, ökar hjärt förmåga och förbättrar styrka. Börja smått använda din kroppsvikt med aktiviteter som knäböj, armhävningar och utfall. Som din styrka ökar, kommer din uthållighet i andra aktiviteter förbättras också - och du kan börja att lägga till fler vikter för att din utbildningsplan.

5 Komplettera med kväveoxid. Kväveoxid är en gas som finns naturligt i kroppen som ökar blodflödet genom att utvidga blodkärlen. Det kan också tas som ett kosttillskott för att öka uthållighet under intensiv träning. En studie dokumenterat på hemsidan Science News, fann att idrottare som tog tillägg kunde utöva 20 procent längre. Kväveoxid kan också vara till nytta när du är ur form, eftersom det har visat sig sänka blodtrycket. Det bör tas två gånger dagligen på fastande mage.