XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Varför är vissa nervceller mer än en meter i längd?


Neuroner är de celler som utgör din nervsystemet. De bär information under hela din hjärna och i olika delar av kroppen genom användning av elektriska signaler. I stora ryggradsdjur, kan nervceller måste vara flera fot lång.

Varför vissa nervceller kan över en meter i längd

Vissa nervceller är över en meter i längd, eftersom de behöver för att överföra signaler från hjärnan till olika extremiteter. Nervceller som uppnår denna längd är ofta belägna i ryggmärgen och i armar och ben.

den Axon

I långa neuroner är det axonet som uppnår den största delen av längden. Axonet syfte är att skicka information från cellkroppen till nästa cell, eller i vissa fall vävnaden det påverkar (muskler, till exempel).

motomeuroner

Neuroner i denna längd är motoriska neuroner, vilket innebär att de existerar utanför hjärnan för att överföra signaler från hjärnan till att kroppen. Deras axoner har ofta ett ämne som kallas myelin, som bildar ett hölje runt axonet så att den kan sända elektriska impulser snabbare, så att meddelanden till och från hjärnan att ske i tid. Eftersom många motoriska nervceller kan nå en längd av flera fot, är detta viktigt. Utan myelin, skulle vi inte kunna svara i tid till en farlig stimulans.