XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

En av de läskigaste sakerna en tonårstjej kan gå igenom är en graviditet. Tonåring flickor oftast inte tänker på att bli gravid, och är inte beredda att ta itu med de känslomässiga och fysiska konsekvenser som går med det. Om du är en gravid tonåring, kanske du känner dig rädd, deprimerad och orolig för din framtid. Vet dock att du har alternativ som kan hjälpa dig genom denna ansträngande tid i ditt liv.

Kommunikation

Om inte dina föräldrar är allvarligt kränkande, bör du tala om för dem omedelbart. Troligtvis, vad du fruktar att de kommer att säga är många gånger värre i huvudet än vad de faktiskt säger. Medan dina föräldrar skulle bli besviken och även skrika lite i slutändan de älskar dig och stödja dig. De har redan gått igenom åtminstone en graviditet i sitt liv (när din mamma hade du) och kan vara en värdefull källa till hjälp för dig. Du bör också prata med den unge mannen som hjälpte dig att bli gravid. Han är fadern, och han kan ha en uppfattning om vad han vill göra, liksom hans familj. Öppen kommunikation är nyckeln till att få igenom detta. Kom dock ihåg att detta inte är något som någon annan kan ta hand om. Detta är i slutändan din kropp och du (med hjälp av fadern) måste förstå vad som behöver göras.

Att hålla barn

Det finns flera beslut som du kan göra när du blir gravid. Många tonåringar har haft barn, höjde dem och har haft framgångsrika liv och karriärer. Om du väljer att behålla barnet, vet att ditt liv är inte "över", men det kommer att drastiskt förändras. En god miljö för dig att höja en baby i är en där du kan få hjälp och stöd. Detta barn kommer att förändra allas liv, men om du har det stödsystem på plats, kan du fortfarande avsluta gymnasiet och gå på college med ett barn.

Adoption

Ett annat alternativ du har är att sätta barnet för adoption. Om du vet att det finns absolut inget sätt du kan uppfostra ett barn och du inte vill ha en abort, vilket ger barnet för adoption är rätt väg att gå. Det finns tusentals par som inte kan få egna barn och väntar på ett barn att adoptera. Adoption ger ditt barn chansen till en bra framtid, speciellt om du vet att du är oförberedd på denna punkt i ditt liv för barn. Adoption är acceptabelt och ett moget beslut att göra.

Abort

Slutligen kan du välja att ha en abort om du inte vill att barnet eller graviditeten. Även om det kan finnas ett stigma med detta val, kom ihåg att detta är en perfekt hållbart alternativ och du är den som kommer att gå igenom proceduren. Om du väljer att ha en abort, finns det flera saker du behöver veta. Vissa stater tillåter inte minderåriga att få en abort utan föräldrarnas samtycke, så du kan behöva ha inneburit dina föräldrar. Dessutom bör en abort ske så snart som möjligt för att minska risken för skador på kroppen. Slutligen kommer det sannolikt att vara en 24-timmars väntetid efter en rådgivare talar till dig om andra alternativ som du har.