XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Vad är en människa muskelcell?


Den mänskliga kroppen är en wondrous sak. Den består av miljontals olika komponenter: organ, system, vävnader, muskler och ben. Var och en av dessa strukturer är också komplex. Muskelvävnaden kräver celler för att hjälpa dem i konstant funktion. Cellerna i kroppen försörjnings näringsämnen och syre för att hålla kroppen igång effektivt.

typer

Muskelvävnad i kroppen utföra många funktioner, men de flesta av dem är förenade med någon typ av rörelse. Muskelvävnad gör det möjligt för kroppen att röra sig, andas, flex, sträcka, samt utföra all fysisk uppgift. I muskelvävnad finns det tre typer av celler. Dessa kallas smidig, hjärt- och skelett. Var och en har ett annorlunda utseende och är gjord för att göra en annan sak.

Skelettmuskelceller

De enskilda muskler i kroppen är compartmentalized. Inom var och en av dessa avdelningar är celler som består av en kollagenmatris. Matrisen är vad som förenar senan till benet. Skelettmuskel hjälper främst i frivillig rörelse av musklerna. Till exempel, när du kastar en boll över ett fält, berättade din hjärna dessa muskler för att göra denna rörelse.

Hjärtmuskelceller

Hjärtmuskelceller har en makeup liknar skelettceller, men de är inte multi-nukleär. De bildar ett nätverk av förgrenande fibrer. Dessa celler omger hjärtat och stöd i dess funktioner. De hjälpa hjärtat kontrakt (slag) och främja blodflödet genom kamrarna och förmaken till cirkulationssystemet. Cellerna säkerställa syre och näringsämnen flödar konsekvent på andra delar av kroppen genom blodet. Åtgärderna dessa muskler utför är ofrivilliga funktioner som är nödvändiga för att hålla kroppen vid liv.

Glatta muskelceller

Glatta muskelceller har en mycket annorlunda utseende än hjärt- eller skelettmuskelceller. De har en central kärna, ungefär som hjärtmuskler. Men glatta muskelceller linje ihåliga organ i ark. Till exempel, de rada väggarna i mag-tarmkanalen. Detta gör det möjligt för passage av mat i hela kroppen samtidigt som du får värdefulla näringsämnen. De är också knutna till hårsäckarna och fartyg interna blod. Rörelsen de främjar är ofrivillig.

Betydelse

Celler är en basisk funktionell enhet av livet. De ingår i varje del av den mänskliga kroppen. Vi inser det sällan, men vår kropp utför miljontals rörelser varje dag. Dessa rörelser är avgörande för din överlevnad och hälsa din fysiska struktur. Utan dem kan du inte äta, gå, andas, tala, eller ens sova.