XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Som med alla krävande fysisk aktivitet, vad du äter spelar en stor roll i förberedelserna för en dag på sluttningarna. Skidåkare riskera en rad förbjuda kroppsliga hot, inklusive extrem kyla, fysisk utmattning och potentiella sjukdom. Förutom skidåkning skicklighet och mental förmåga, äta rätt mat innan slå backen är en av de viktigaste sakerna du kan göra för att förbereda din kropp.

Instruktioner

1 Drick mycket vatten. Uttorkning kan leda till höjdsjuka, yrsel och illamående.

2 Se till att du äter en hälsosam ranson av fiberrik kolhydrater. För få eller för många kolhydrater är sannolikt att resultera i låg energi, medan rätt mängd håller socker strömmar till blod utan en ohälsosam nivå av insulin. Kom ihåg att du är sannolikt att vara uppe på berget under en lång tid, så att ha energi är din primära oro. Kolhydrater är också nyckeln till höga höjder eftersom de kräver mindre syre för metabolism än fett eller proteiner.

3 Ät en stor mängd protein, men inte omedelbart före slå ut i backen. Protein är ett viktigt krav för en på förhand skidresa måltid, som celler och immunsystem är beroende av den för att fortsätta sin verksamhet med maximal effektivitet. Den mänskliga kroppen kan inte lagra protein eller syntetisera alla nödvändiga aminosyror, så protein-tunga måltider är nödvändig innan en hög uthållighet aktivitet. Magert rött kött, kyckling och fisk är de bästa källorna. Vegetarianer bör överväga sojaprodukter, bönor, ägg och nötter som substitut. Den bästa tiden att äta protein är mellan skidbackar under vilotid.

4 Se till att du äter en hälsosam ranson av fiberrik kolhydrater. För få eller för många kolhydrater är sannolikt att resultera i låg energi, medan rätt mängd håller socker strömmar till blod utan en ohälsosam nivå av insulin. Kom ihåg att du är sannolikt att vara uppe på berget under en lång tid, så att ha energi är din primära oro.

5 Konsumera en måttlig mängd fett. Trots den dåliga rap det blir, är fett en viktig källa till bränsle för kroppen. Bara överdriv inte. Det bästa stället att få fett är från omättade vegetabiliska derivat, jordnötter, raps eller olivolja.

6 Kasta i vissa frukter eller grönsaker för bra åtgärd. Dessa kommer att ge dig en solid antal vitaminer, mineraler och erbjuda hälsosamma kolhydrater. Den bästa politiken är att få ditt kolhydratintag från en jämn blandning av frukt / grönsaker och spannmål / bröd.

Tips

  • Framför allt, se till att du äter en balanserad måltid bestående av protein, kolhydrater, fett och vatten.
  • Håll dig borta från enkla sockerarter såsom kakor, godis och glass. Intag av dessa kan resultera i lågt blodsocker och brist på energi.
  • Undvik att äta fett och protein på natten.
  • Håll dig borta från alkohol, eftersom det bidrar till hypoglykemi, uttorkning och försämrar funktioner som är nödvändiga för att åka skidor.
  • Undvik sömntabletter, vilket minskar priserna andnings och leda till syrebristen.