XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Det är ett välbekant scenario - du gjorde trädgårdsarbete på lördag morgon, och du skadar din arm. Det bör nog splinted, men läkarens kontor är stängt. Du kan gå till akuten, men det är tidskrävande och dyrt. Har du vänta på måndag och hoppas att det inte blir värre, eller vill du spendera för mycket pengar och större delen av dagen på akuten? Om det finns ett brådskande vårdcentral i närheten, behöver du inte göra det valet.

Identifiering

En brådskande vårdcentral ger ett steg mellan primärvårdsläkare och ett sjukhus akutmottagning. Det är öppet på timmar när traditionella läkarens kontor är stängda och är tillgänglig för klädvård. Det är idealiskt för behandling av mindre nödsituationer eller för tillfällen då du inte kan vänta på en tid hos din vanliga läkare.

standarder

Brådskande Care Association of America har skapat en lista över kriterier ett brådskande vårdcentral måste följa för att bli certifierad. Det finns två kategorier tillgängliga. A Kategori 1 Anläggningen skall ha en legitimerad läkare på plats under alla öppettider. A Kategori 2 Anläggningen skall ha en licensierad sjuksköterska läkare eller läkare på plats under drift. I båda fallen måste en legitimerad läkare vara medicinsk chef för centrum och ansvara för övergripande kvalitet.

För att bli certifierad måste en brådskande vårdcentral emot patienter i alla åldrar för walk-up möten under drift, om det annonseras som endast barnsjukvård. Det måste finnas minst två tentarum, ett väntrum och patient toaletter. Det måste vara öppen sju dagar i veckan, minst fyra timmar per dag och 3000 timmar per år. Detta kan göras om centrum är ansluten till en annan anläggning inom fem miles som inte uppfyller drifts timmar kriterier.

En brådskande vård center måste ha på plats: X-ray flebotomi tjänster, en automatisk extern defibrillator, en lämpligt moment drog vagn, syre och en fungerande telefon för att ringa 911. Det måste finnas utövare på plats som har tillstånd att använda denna utrustning, liksom möjlighet att leverera intravenös medicinering och utföra mindre ingrepp, såsom cysta avlägsnande och skenor.

fördelar

Utan brådskande vårdcentraler, en person som blir sjuk eller skadad utanför ordinarie kontorstid är föremål för en hel del väntan. Du kan vänta på din läkare för att öppna och hoppas att du kan få en tid. Eller så kan du gå till ett sjukhus akutmottagning och väntar på att ses där, där väntetider kan vara tre timmar eller mer. Vid en akut vårdcentral, kan du gå in på udda timmar och ses utan tidsbeställning, vanligtvis inom en halv timme av din ankomst.

De flesta brådskande vårdcentraler accepterar försäkring, och de tenderar att vara betydligt billigare än rum sjukhus. Du kommer förmodligen att få mer individuell vård, liksom, eftersom du inte konkurrerar med livshotande nödsituationer för läkarens tid.

potential

Genom att ta bort dem med icke-livshotande frågor från sjukhusets akutmottagning, väntetider kan förbättras för patienter som behöver akut behandling. Läkare kommer att kunna fokusera mer på färre patienter och teoretiskt förbättra kvaliteten på den vård de får.

Varning

Symtom som smärta eller tryck över bröstet, andningssvårigheter, kraftig kräkning eller diarré, plötslig yrsel eller okontrollerbar blödning är inte lämpliga för ett brådskande vårdcentral. Dessa kan vara livshotande situationer, och de bör tas till ett sjukhus akutmottagning.