XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Vad orsakar spelberoende?

Spelberoende är tvångshandling spelande utan hänsyn till ekonomiska, familje- eller arbetsrelaterade konsekvenser. Spelberoende kan bli alltför upptagna med handlingen av spel i sig och inte nödvändigtvis med att vinna eller förlora. Enligt det nationella rådet för spelproblem, cirka 2 miljoner amerikaner uppfyller kriterierna för patologiskt spelberoende, och ytterligare 5 miljoner räknas som problemspelare. Flera faktorer bidrar till de teoretiska orsakerna till denna försvagande sjukdom.

impulskontroll

American Psychiatric Association klassificerar formellt spelberoende som en störd impulskontroll. Mer specifikt, kan spelberoende orsakas av en psykisk hälsa tillstånd som kallas tvångssyndrom. Den tvångsmässiga delen av tillståndet avser en person som tänker tvångs om en fristående; i det här fallet, spel. Den tvångs delen av sjukdomen hänvisar den person som agerar ut sina tvångstankar för att lindra stress och ångest. En av de primära begreppen om impulskontrollstörningar som spelande är en brist på känslomässig reglering. Harvard Health Publications säger att när spelberoende avstå från spel, de upplever rastlöshet och irritabilitet, som är klassiska abstinenssymptom.

genetiska faktorer

Spelberoende kan påverka vissa människor på grund av en genetisk predisposition mot beroendeframkallande beteenden. Mayo Clinic rapporterar att vinna och förlora utlöser dopamin i hjärnan och belönar en person på samma sätt som mat och kön. Dessutom, Dr. Theodor Rais vid New York University säger att spelberoende kan ärvas från en eller båda föräldrarna, och att spel påverkar samma belöning centra i hjärnan som droger som methamphetamines. Dr. Rais konstaterar också att det finns allvarliga riskfaktorer som kan predisponera någon mot spel. Dessa inkluderar att man, har en familjehistoria av spel, humör och personlighetsstörningar, och drogmissbruk.

Daglig Escape och tidigare trauman

Vissa spelberoende kan helt enkelt spela som en flykt från omvärlden. Missbruk i allmänhet betraktas som en patologisk coping mekanism som används för att fly från nuvarande eller tidigare problem. I mars 2007 frågan om "psykologi och psykoterapi," Dr Richard Wood och medarbetare rapporterade att spel att fly från livets problem var den starkaste prediktorn i spelberoende och återfall. Förutom att fly från dagliga problem, kan spelberoende också spela som en coping mekanism för tidigare trauma. Spel, liksom andra beroenden, anses vara en patologi delvis på grund av ett behov av absolut kontroll. Uppleva barndomstrauma kan orsaka allvarlig psykisk skada på en person och kan leda till kognitiva förvrängningar och andra sjukdomar senare i livet. I januari 2007 av "The Journal of Nervous och Mental sjukdom," Dr Jeffrey Scherrer och medarbetare fann att tidigare barndomstrauman var en stark signifikant prediktor för vuxna spelberoende. Dessa barndomstrauman ingår övergrepp, vanvård, bevittnar någon annan bli svårt skadad och att personligen attackerad.