XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Ayurvedisk behandling för Klåda

Ursprung i Indien tusentals år sedan, ayurvediska medicinska behandlingar är komplementär och alternativ medicin, eller CAM, i USA. Typiskt, ayurvediska behandlingar är ett alternativ när standardbehandling har befunnits otillfredsställande. Ayurvediska principer motstå fysiska sjukdomar genom att förena en individs kropp, själ och ande, enligt National center för komplementär och alternativ medicin (NCCAM). Användning av dessa och andra alternativa behandlingar ska avbrytas i händelse av några negativa biverkningar.

Definition av Klåda

Klåda eller klåda är ett behov av att skrapa en irriterad eller obehaglig känsla i huden. Klåda kan uppstå på grund av en allergisk reaktion mot mat eller säsongs händelser som formar eller pollen. Klåda är också ett symptom som vanligen förknippas med kroniska sjukdomar som eksem och psoriasis. Stress kan också orsaka klåda hos individer. Instanser av klåda kan vara utbredd och drabbar många delar av kroppen, eller det kan vara lokaliserad till ett specifikt område.

Vad är Ayurveda?

Termen Ayurveda är en kombination av sanskrit ord Ayus betyder liv eller livslängd och veda, vilket betyder kunskap. Att upprätthålla en hälsosam och välbalanserad liv är grundläggande princip inom ayurveda. Ayurveda är uppdelad i två kategorier: den traditionella och Maharishi. Positiva känslor, glada utsikter och förhöjd medvetenhet genom meditation är viktiga komponenter i Maharishi ayurveda. Båda formerna av Ayurveda förlita sig på användningen av växtbaserade behandlingar för att balansera och läka dosha eller kroppen energi. Energibalansen kan påverkas negativt av dålig kost, stress och individens omgivning. Ayurvediska medicinska behandlingar kan användas för förebyggande hälsovård förvaltning.

Icke-medicinsk behandling för Klåda

Ayurvedisk behandling för Klåda

Eftersom klåda är en vanlig sjukdom, många behandlingar är tillfälliga och icke-medicinska. Lider av kroniska hudsjukdomar hitta viss lättnad från kallt vatten eller is förpackningar. Cool duschar kan erbjuda en kort paus från vissa fall av generaliserad head-to-tå klåda. Men dessa metoder erbjuder endast tillfällig hjälp. De erkänt och accepterat som huskurer i västra traditionell medicin. Icke-växtbaserade ayurvediska behandlingar som erbjuder tillfällig lindring av klåda är vanlig yoghurt, getmjölk och ghee, som är en skirat smör som används i indisk matlagning.

Populära Ayurveda Ingredienser

Neem olja är en effektiv behandling för klåda och svullnad på grund av stukningar eller artrit. Ayurvedisk läkare använder Neem pulver för att bota hudinfektioner. Marichaida Taila är en ayurvedisk olja som används för att behandla hudinfektioner och klåda. Gandhak används i ayurvedisk medicin för att främja hudens hälsa. Andra användningsområden innefattar behandling av erektil dysfunktion, ringorm, skabb, bölder och bölder. Apamarga är en växt som används för att behandla hosta, pålar, klåda och buksmärtor. Konsultera en ayurvedisk läkare för vägledning om lämplig ayurvedisk behandling för ditt tillstånd.

Giftighet

Det är lämpligt att personer som söker alternativa medicinska behandlingar rådgöra med en läkare innan du använder dessa åtgärder. Fortsatt okontrollerade användningen av dessa växtbaserade ingredienser kan leda till andra än de som ursprungligen behandlas sjukdomar. I själva verket har ett antal ayurvediska ingredienser visat sig innehålla bly och kvicksilver. Centers for Disease Control fått rapporter om ayurvediska behandlingar av symtom som tyder på bly förgiftning, inklusive irritabilitet, trötthet, magsmärtor, ledvärk och varierande neurologiska avvikelser.