XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Vilka är fördelarna med att spara el?

En stor del av världen har blivit helt beroende av elektricitet. I själva verket, utan elektricitet mycket av dagens bekvämligheter som vi tycker skulle inte längre vara möjligt. Tyvärr har många människor överanvändning eller avfall el, vilket resulterar i negativa konsekvenser både för miljön och plånboken. Att spara energi genom enkla åtgärder, såsom att stänga av lampor i oanvända rum och stänga ner din varmvattenberedare kan ge dig och miljön med en rad fördelar.

Pengar

En av de mest omedelbara fördelarna med att spara el är den summa pengar du kommer att spara varje månad på dina räkningar. Varje gång du slår på en ljus eller ta en dusch, använda dig energi, som ditt elbolag håller reda på med mätare som är installerade på ditt hem. Genom att använda mindre el, debiteras du mindre pengar varje månad.

Bryta och borra

En annan fördel med att använda mindre el är de positiva effekter som du kan ha på miljön. Mest el kommer från energi som produceras av fossila bränslen som olja, naturgas och kol. Dessa bränslen finns naturligt i jorden och i de flesta fall kräver borrning eller brytning av miljön som skall göras tillgängliga. Dessa utvinningsprocesser kommer med många risker för miljöföroreningar från gruvdrift, borrning läckor eller explosioner, till exempel den katastrofala oljerigg explosion i Mexikanska golfen 2010.

Transport

Att använda mindre energi minskar också mängden transporter behövs för att flytta fossila bränslen från sin borrning eller brytning webbplats. Varje form av transport kräver bränsle, inklusive lastbilar, flygplan, tåg och båtar. Den vanligaste formen av bränsle för dessa fordon är råolja i form av bensin. När bensin förbränns för att skapa energi, utsläpp av växthusgaser som skapas. Dessa gaser, såsom koldioxid och metan, fälla värme i atmosfären, vilket bidrar till de globala problem som klimatförändringar, säger Environmental Protection Agency.

Brinnande

När fossila bränslen transporteras till en effektanläggning, är några bränns för att skapa elektricitet. Till exempel är kol mals och blandas med het luft för att bränna vid en hög värme. Värmen från kol används för att värma pannor som kraftturbiner och skapa elektricitet. Tyvärr, bränna kol - som brinnande bensin i ett fordon - skapar utsläpp av växthusgaser. Genom att minska mängden el du använder minskar du mängden el som måste produceras, vilket minskar utsläppen av växthus och positivt påverka miljön.

Hälsa

Minska din elektriska användning kan också gynna din hälsa. Till exempel kan stänga av TV uppmuntra dig eller dina barn att gå ut och spela eller göra något mer aktiv. Väljer att spela brädspel i stället för videospel - spara el i processen - bidrar till att öka hälsa och lycka i din familj genom att ge tid tillsammans.