XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Återhämtning för sträckt eller Ansträngda vadmusklerna

Springa, hoppa och andra idrottsrelaterade rörelser kan orsaka en kalv stam i idrottare, medan mindre utbildade personer kan drabbas kalv stammar från enkla rörelser såsom promenader. Kalv stammar är en vanlig skada som uppstår när den kraft som appliceras av kalven är för mycket för muskeln att hantera. Detta inträffar normalt när vadmuskeln är förlängning eller i en sträckt position och behöver förkorta snabbt för att skapa kraft. Att lära sig att behandla en kalv stam är viktigt att påskynda återhämtningen och återvänder du till önskad fysisk aktivitet.

Resten

För mild till måttlig kalv stammar, är några dagar till cirka två veckors vila rekommenderas. Under denna period är det viktigt att hålla skadan komprimeras. Detta kommer att minska svullnad och optimera återhämtningen. Atletisk tränare kan också rekommendera intermittent isbildning av kalven och antiinflammatoriska läkemedel såsom ibuprofen för att hålla svullnaden ner också. Om vadmuskeln har allvarligt ansträngd, kan operation rekommenderas. I detta fall kommer resten för den skadade lemmen pågå mycket längre och kommer att baseras på den totala svårighetsgraden av stammen och den efterföljande operationen på muskeln.

Blodflöde

Efter den inledande trauma och svullnaden har minskat, använder värme för att hjälpa till med skada, råder NYU Langone Medical Center. Omväxlande värme och kyla till den skadade vaden kommer att orsaka blod ska vidarekopplas till och därefter ut från den skadade vävnaden. Detta kommer att öka den totala blodflödet till muskeln och tillåta avfallsprodukter som skall avlägsnas och essentiella återvinningsmaterial som skall shuttled till vävnaden.

Träning

När du har godkänts av en läkare, är användningen av vissa grundläggande kalv övningar ofta rekommenderas. Dessa övningar ökar också blodflödet till vaden och reteach muskeln hur man aktiverar korrekt. Detta snabbar inte bara upp återställningsprocessen, men kommer att hjälpa till att förhindra reinjury till vadmuskeln. Eftersom normalt en kalv påverkas vid en tidpunkt, tvåbent eller två på foten, kalv övningar är den första att slutföras. Detta kommer att ta en del av lasten från den drabbade kalv och gav sattes stabilisering. När två-footed övningar kan utföras med relativt lindriga besvär, är den skadade vaden testas med direkt enda benet arbete.

Återvända för att spela

Den sista etappen av återhämtning är en återgång till den verksamhet som orsakade skadan. Den vanliga progression för kalvskador är att utföra aktiviteten vid en kvartsfart, sedan till en halv hastighet, sedan till tre fjärdedelar hastighet och sedan full fart. Om du deltar i en kontaktsport, såsom fotboll, går utvecklingen från beröringsfri kontakt när du är i full fart under icke kontaktövningar. Samma progression kommer då att gälla kontakta borrar med början vid en fjärdedel hastighet och gör din väg upp till full fart genom de två andra tongångar.