XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Om Naturligt Progesteron för att krympa Fibroids

Myom kan orsaka smärta, svullnad och ytterligare tryck på nedre extremiteterna. Detta leder till frustration och längtan efter en effektiv behandling och bot. Diskutera din diagnos med din barnmorska är det första steget till framgångsrik behandling, och kan mycket väl inkludera att ta naturligt progesteron kosttillskott eller krämer. Förstå myom och den roll som naturligt progesteron att bibehålla livmoder hälsa kommer att ge dig lugn och ro att gå vidare med behandling.

Definition

Myom är godartade utväxter som förekommer oftast under premenopause. Denna mening är de inte cancer och i de flesta fall, hotar inte livet. Enligt Virginia Hopkins Health Watch publikation, är progesteron ett hormon som finns i kvinnans kropp som hjälper till att förhindra ett tillstånd som kallas östrogen dominans. Genom att hålla östrogennivåer konstant, förhindrar progesteron livmodern från att förstoras och dessa utväxter från formning. När progesteron minskar och östrogen ökar, kan myom bilda från storleken på en krona till storleken på en grapefrukt, avger olika nivåer av obehag och smärta i hela buken.

effekter

Under en fibroid kur, är alternativ såsom full hysterektomi eller frysning av dessa utväxter diskuteras; emellertid dessa behandlingar är inte alltid svaret. Enligt National myom Foundation, progesteron i form av preventivmedel eller hormon läkemedel är effektiva vid behandling av ökad vaginal blödning under menstruationen. Som en sidoeffekt, denna minskning i blödning och nedre extremiteten tryck hjälper kvinnor att uppleva färre effekter av fibrösa bildningar, inklusive minskad smärta och fibroid tillväxt.

typer

Progesteron krämer är de mest grundläggande av progesteron behandlingar som är tillgängliga genom recept. Enligt boken "Vad kan din läkare inte berätta om klimakteriet," Dr John R. Lee, säger VD att progesteron krämer är lätt absorberas genom huden på grund av att de är en fettlöslig förening. Cirkulerar genom blodet med lätthet, progesteron agerar precis som din naturligtvis gjort progesteron. En annan typ av progesteron behandling inkluderar oralt läkemedel som kan kombineras med östrogen. Östrogeninnehållande behandlingar är mindre perfekt, eftersom det är det hormon som faktiskt växer myom, därför läkemedel som kallas progesteron agonist är ett annat naturligt progesteron alternativ, eftersom de inte innehåller östrogen som helst.

försiktighetsåtgärder

Liksom för varje behandling, biverkningar förekommer i vissa kvinnor som genomgår progesteron terapi. Även progesteron är naturligt, kan biverkningar såsom humörsvängningar, vätskeretention, förlust av sexuell lust, muntorrhet eller illamående inträffa, enligt Drugs.com. Medicinsk behandling bör eftersträvas omedelbart om du märker svullnad eller smärta i benen, yrsel, svimning, andfåddhet eller nässelutslag. Läs alltid läkare och lämnade uppgifter om progesteron behandling noggrant och inte vara rädd för att ställa några frågor.

fördelar

Naturligt progesteron kommer med många fördelar när det används för att behandla myom. Enligt National myom Foundation, stoppa överskott förlust och förebyggande av anemi blod är två viktiga funktioner av terapi. En annan fördel för progesteron terapi inkluderar möjligheten att hålla livmodern intakt utan kirurgiskt avlägsnande. Virginia Hopkins Health Watch konstaterar att de flesta läkare utföra en hysterektomi på grund av svårigheten att avlägsna muskelknutor. Effektiv behandling genom progesteron kommer att ge tillräckligt komfort för dig att undvika det här alternativet.