XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Fördelar och nackdelar med att ge preventivmedel för tonåringar

Som förälder är det svårt att avgöra om att ge preventivmedel till sexuellt aktiva tonåring. Även om preventivmedel är en beprövad metod för att förhindra sexuellt överförbara sjukdomar och oönskade graviditeter, en del föräldrar kämpar med moraliska och etiska implikationer kring frågan. Det finns fördelar och nackdelar med att ge preventivmedel, så att föräldrar bör överväga preventivmedel alternativ, alternativa val och långsiktiga fördelar innan ett slutligt beslut.

förebyggande av sjukdomar

Tillhandahålla preventivmedel för ditt barn är fördelaktig när din tonåring är sexuellt aktiva med fler än en partner eller med en partner som inte är oskuld. En enda handling av samlag kan leda till en sexuellt överförd infektion sjukdom, enligt WebMD webbplats. Vissa former av preventivmedel, såsom p-piller, hindrar inte sexuellt överförbara sjukdomar, men en effektiv användning av kondomer gör. Du måste utbilda din tonåring på olika typer av preventivmedel och betona vikten av dem som hjälper till att förhindra sjukdomar. Tonåringar inte alltid tänka innan de agerar och kan hamna i en situation där de är oförberedd och ovillig att avstå från oskyddat sex. Förebyggande av sjukdomar är en bra anledning att ge din sexuellt aktiva tonåring födelsekontroll.

pregnancyförhindrande

En av de största fördelarna för att ge din tonåring födelsekontroll hindrar oönskad graviditet. De flesta tonåringar är inte tillräckligt gammal eller mogen nog att hantera ansvar föräldraskap, så preventivmedel minskar sannolikheten för att din tonåring kommer att bli gravid. Men många tonåringar inte vet hur man korrekt använder over-the-counter preventivmedel, och vissa preventivmetoder kräver recept. Om du väljer att ge preventivmedel, ta din kvinnliga tonåring till en läkare eller sjuksköterska. Om din tonåring är en hane, ge honom tydliga anvisningar om preventivmetoder eller förse honom med litteratur och webbplatser som erbjuder tillräcklig undervisning.

Promiskuitet

Trots att ge preventivmedel till en tonåring är ofta ett ansvarsfullt beslut, kan det få negativa konsekvenser. För vissa tonåringar - i vetskap om att de inte på så mycket risk för sexuellt överförbara sjukdomar och att graviditet riskerna kraftigt reducerad - preventivmedel uppmuntrar promiskuös beteende. Tonåringar som kan ha annars praktiseras avhållsamhet, nu har en anledning att bli sexuellt aktiva. Preventivmedel innebär också moraliska oro för religiösa familjer. Vissa föräldrar är direkt mot födelsekontroll av etiska skäl, enligt en föräldraskap artikel på Psychology Today webbplats.

blandade signaler

En negativ till att ge din tonåring preventivmedel är blandade budskap du kan skicka. Som förälder vill man betona vikten av kärlek, engagemang, respekt och ansvarsfullt beteende när det gäller relationer. Someday din tonåring kan bli en man eller en kvinna, du inte vill att ditt barn att ha en förvirrad syn på sex och äktenskap. När du ger en tonåring födelsekontroll, du urskuldande sexuellt beteende, utan att veta om din tonåring har en sund relation - utanför sex - med den andra personen. Prata med din tonåring om sunda relationer innan du tolererar sexuell aktivitet.