XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur att hitta och använda ett mål hjärtfrekvens för motion


Alla vet att utöva är bra för kroppen, men inte alla vet hur hårt de ska öva under varje träningspass. Att veta ditt mål hjärtfrekvens tar bort gissningsleken att utöva. Lär dig att hitta och använda en puls för motion.

Instruktioner

1 Först hitta din vilopuls. Detta nummer kommer inte att användas i den senare ekvationen, men det är bra att veta hur man tar pulsen under träningen, och det skadar inte att veta vad din vilopuls är heller. Du kan hitta din puls på halspulsådern i halsen eller på din radialis i handleden. Räkna slag under 10 sekunder och multiplicera den siffran med sex att ta reda på hur många hjärtslag du per minut.

2 Nästa du behöver för att hitta din maxpuls. Detta kan hittas genom att koppla in lämpliga siffrorna till denna ekvation: 220 - din ålder = maxpuls. Till exempel, om du är 35, kommer din maxpuls vara 185 slag per minut. Detta är inte den hastighet med vilken du bör öva - detta nummer hjälper dig helt enkelt att hitta ditt mål hjärtfrekvens, den du ska träna på.

3 Hitta din målpuls genom att beräkna 65 procent till 75 procent av din maxpuls. Till exempel bör du öva på 65 procent till 75 procent av din maxpuls, så om du är 35, skulle du multiplicera 185 med 0,65 och 0,75 respektive. Ditt mål hjärtfrekvens skulle då vara mellan 120 slag per minut och 139 slag per minut. Allt över det beloppet, och du kommer att arbeta för hårt. Träning inom 50 procent och 75 procent av din maxpuls, för de flesta friska människor, rekommenderas av American Heart Association.

4 Du bör vara i din pulsintervall för 30 till 60 minuter, tre till fem gånger i veckan för bästa viktminskning resultat.