XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Kan överdriven motion vara skadliga för kroppen?


De flesta läkare är överens med den amerikanska rådet om Motion rekommendation att få åtminstone 150 minuter måttlig motion per vecka är bra för din hälsa, både fysiskt och psykiskt. Men det finns tillfällen när alltför mycket motion faktiskt kan hindra din viktminskning ansträngningar, orsaka försvagande skador och resultera i hälsofrågor på lång sikt. Enligt ACE, är intensiteten eller den faktiska varaktigheten av rutinen inte lika viktigt som åtagandet att någon typ av fysisk aktivitet på en regelbunden basis.

Måtta

De flesta hälso specialister rekommenderar en måttlig 30-minuters träning per dag, minst fem dagar i veckan. Träning med måtta innebär att delta i en aktivitet som höjer din puls och får blodet att pumpa - men inte av utmattning. Minsta rekommenderade 30 minuter om dagen hjälper dig att behålla en hälsosam kroppsvikt, underhåller muskelmassa, effektivt hjälper till med ledsvullnad från artrit, sänker din stress, hjälper till bättre sömnmönster på natten, och hjälper dina lungor och hjärtfunktion mer effektivt.

överträning

Medan en medarbetare kanske kan träna fem dagar i veckan innan arbetet bekvämt, betyder det inte att du bör också. Din kropp behöver tid att anpassa sig till de ökade kraven för ansträngande fysisk aktivitet. Krävande daglig motion utan tillräcklig återhämtning kan faktiskt hindra din viktminskning ansträngningar och, i vissa fall leda till skador. Överträning inte bara påverkar din motion prestanda, kan det också påverka din totala fysiska och emotionella hälsa.

Tecken på överdriven träning

När man startar en fitness regimen, är det viktigt att gradvis öka din träning för att ge din kropp rätt tid att anpassa sig och återhämta sig. Det är inte klokt att försöka köra en 10-mil race om du aldrig har jogged tidigare, till exempel. Det bästa sättet att öka din kondition är att långsamt öka din hastighet av aktivitet över tiden, vilket gör att en dag eller två av vila per vecka. Om din träning rutin är faktiskt störa din hälsa och inte gynnar dig, kan du vara överträning. Lär dig känna igen de fysiska och känslomässiga tecken på överträning: förändringar i humör, minskad självkänsla, utdragen återhämtning, minskad fysisk prestation, huvudvärk, aptitlöshet, sömnsvårigheter, nedsatt immunförsvar, fysiska skador och ökat blodtryck.

Friska fysisk aktivitet

Inte alla pass är utformade på samma, så det är absolut nödvändigt att hitta en aktivitet som du kan göra dagligen utan timmar av ansträngande motion. Traditionella aktiviteter inkluderar cykling eller jogging, men någon aktivitet som får ditt hjärta att pumpa och blodet flyter är tillräcklig. Du kan prova 30 minuters trädgårdsarbete, dansa runt huset, softball eller ens bara några varv runt poolen. Den amerikanska rådet på övning föreslår också att motion kan delas upp i 10-minuters intervall under hela dagen. Hitta en aktivitet som du njuta av att komma igång, och innan du börjar få klartecken från din läkare.