XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Vikten av Sportsmanship


Sportsmanship är regler och etik för att vara en lagspelare när de deltar i en idrottstävling. Sportsmanship betonar lagkamrater och motsatta spelare bör ändå agera och bete sig på ett civiliserat sätt. Reglerna för sports betona spela spelet väl utan att ha en negativ attityd eller tillgripa negativa handlingar.

Uppskatta arbets

Lag som lärs ut att ha god sportsmanna har ofta en respekt och uppskattning för spelets regler. Idrottare på dessa grupper är ofta noga med att spela efter reglerna, och inte frestas att fuska för att vinna spelet. Detta är en viktig anledning till varför sports är så viktigt att inte bara professionell idrott, men också i idrott för barn och amatöridrotten.

Den gyllene regeln

Spelare som undervisas att använda god sportsmanna ofta spelar spelet med den gyllene regeln: Gör mot andra som du skulle vilja bli behandlad. Detta är en viktig regel i idrott, eftersom det garanterar spelare inte behandla motståndarlaget på ett negativt eller förnedrande sätt. Det hjälper spelarna undvika utskällningar eller använda osportsligt uppträdande, såsom onödig driver eller prejar.

Positiv förstärkning

God sportsmanna lär spelarna att stödja sina lagkamrater. I stället för bashing en spelare när han har gjort ett dåligt beslut i spelet, en lagkamrat med god sports berättar spelaren inte oroa sig, kommer han att ha bättre lycka nästa gång. Spelare med god sportsmanna som förlorar är säker på att gratulera det vinnande laget på en tuff men välförtjänt spel.

Att vinna är inte allt

En annan viktig anledning till att genomdriva sports beteende är att betona vinna är inte allt. Lag som förstår spela spelet väl och det bästa av sin förmåga är mer benägna att ha en positiv upplevelse. Konceptet att vinna är inte allt kommer att bidra till att förhindra idrottare från att känna frestas att fuska eller spela smutsig. Denna aspekt av sports är särskilt viktigt för barn att lära sig när man spelar på deras första lag.