XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Tips om Fiske efter saltvatten Bass


Svart havsabborre och randig bas är de två typerna av saltvatten bas fångats i USA svart havsabborre vanligen fångas på djupt vatten rev. Medan de gör för utsökt bords fare, svart havsabborre sällan överstiger 5 pounds och ger lite utmaning för sportfiskare som söker en allvarlig strid.

Randig bas är den fisk som sportfiskare drömmer om. Känd som "King of the Surf" Stripers kan fångas med hjälp av varje fiskemetod tänkbara, vilket gör dem en match för varje typ av sportfiskare. Från flugfiske till trolling, stripers är villiga att behaga och växa till mer än 50 pounds.

Plats

Den största populationen av randig bas är på östkusten, där de tillbringar större delen av sina liv inom tre miles av mark. Deras räckvidd sträcker sig vanligen från Maine till North Carolina, och den primära lekområdet är Chesapeake Bay, med andra insatser för befolkningen kommer från Hudson och Delaware Rivers. 2006 randig bas beståndsuppskattning av Atlanten States Marine fiskerikommissionen uppskattat en befolkning på 56 miljoner fiskar.

År 1879 var 132 finger randig bas tas från Navesink River i New Jersey, placeras i mjölk kannor och lastas på ett tåg till Kalifornien. Dessa 132 transplanterade stripers förstärktes tre år senare med ytterligare 300 finger. De unga stripers blomstrade i San-Joaquin Sacramento Delta. En ännu mer ambitiös strumpa försök ägde rum på 1960-talet och randig bas var etablerat.

Tyvärr, West Coast bas inför några allvarliga utmaningar. Floder basen beroende på för att leka ofta avledas för att bevattna grödor. Dessutom, Kalifornien Institutionen för Fish and Game visa stripers som en invasiva arter som är ett hot mot deras naturliga lax befolkning. Som ett resultat, har staten tagit bort sitt stöd för program som syftar till att stödja den randiga bass befolkningen. Statens 2008 randiga bass befolkning uppskattning är färre än 1 miljon fiskar.

Oavsett vilken kust du befinner dig på, när det gäller plats, är stripers lockas till struktur. Oavsett om det är ett inlopp, rock brygga, eller en uppsättning av gamla pålverk från en pir, till randiga bass använda struktur dölja sig och bakhåll sitt byte.

Bästa tiden att gå

Tips om Fiske efter saltvatten Bass


Du kan fånga randig bas under dagen, men de är mest aktiva på natten. Skymning soluppgång och solnedgång utlöser den mest aggressiva matningssvar.

Vilken årstid är bäst?

Svaret på denna fråga beror på var längs kusten du planerar att fiska. Randig bas vinter längs den södra halvan av sitt sortiment, tillbringa större delen av tiden flera miles utanför kusten. När våren kommer, till basen flytta kust leka i flodmynningar och vikar. Dec-APR kommer att ge den bästa möjligheten om du fiskar allt från södra New Jersey till North Carolina.

Om du planerar att fiska i norra halvan av striper sortiment kommer dina bästa möjligheterna att från mitten av april till början av december. Randig bas föredrar vatten som är 55 till 68 grader, vilket gör juli och augusti särskilt långsamt för randiga bas fiske. Månaderna maj, juni, september, oktober och november är kända för att producera den mest spektakulära bas fiske.

Top Bait eller Lure

Tips om Fiske efter saltvatten Bass


Nyckeln till att locka randig bas är att hitta vad fisken äter, och sedan använda den för bete, eller hitta ett lockbete som duplicerar beteendet hos foderfisk. Populära beten randig bas inkluderar menhaden, sandworms, musslor och ål. Beten som konsekvent fånga stripers inkluderar bucktails, poppers, simning pluggar och metall jiggar.