XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur man beräknar Dykning Vikt


Beräkning rätt vikt att använda medan dykning är lika viktigt som att välja rätt storlek dyka mask. Om det är inte tillräckligt i vikt, kommer du inte att kunna dränka. Om det är för mycket, kommer du att sjunka snabbt, vilket i vissa fall kan vara livshotande. Om du har valt idealvikt, kan du hålla neutral flytkraft i vattnet medan nedsänkt.

Instruktioner

1 Väg dig. Det är viktigt att du noggrant spela in din egen vikt.

2 Beräkna "medelvägen" vikt. Du bör använda 6-8 procent av din kroppsvikt för din Dyk vikter om du är dykning i sötvatten. Om du är dykning i saltvatten, bör du använda 8 till 10 procent av din kroppsvikt. Till exempel, för saltvatten, multiplicera 0,08-0,10 gånger din kroppsvikt. En 150-lb. personen dykning i saltvatten, då bör använda 12 till 15 pund. av vikter.

3 Väg din utrustning. De flesta aluminiumtankar är positivt flytande, som är en uppblåst BC och din våtdräkt (om du bär en). För att bestämma Dyk vikten av utrustningen, multiplicera det med 0,08.

4 Lägg de två beloppen vikter du beräknade i steg 2 och 3. Detta är den mängd vikter du kommer att behöva lägga till din vikt bälte eller vikt integrerade BC.

5 Kontrollera din flytkraft vid inträdet i vattnet. Om du har rätt mängd vikt, bör du gradvis sjunka som du låter luften ur din BC. Om härkomst verkar alltför snabb, omedelbart fylla på BC med luft, yta, och avlasta lite vikt. Om härkomst är för långsam, eller om du inte sjunka alls, lägga mer vikt.

Tips

  • Beräkning ungefärliga vikter för dykning är just det: en approximation. Utnyttja dessa siffror som en bra utgångspunkt, och sedan lägga till eller dra ifrån vikt som krävs för att uppnå neutral buoyancy.There finns tre andra än kroppsvikt viktiga faktorer som påverkar hur mycket vikt du behöver: (1) om dyket är i färskt eller salt vatten; (2) om du bär en våtdräkt (en tjockare kostym kommer att kräva mer vikt); och (3) typ av scuba tank du using.After omfattande dykning, du kommer att "få en känsla" för hur mycket vikt du behöver ges förutsättningar och din utrustning och du kommer inte längre behöver för att beräkna den.