XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Bluegill, en typ av sunfish i Centrarchidae familjen, medelvärden mellan 6 och 10 inches i längd. Bluegills tillhör samma familj som liknande pumpkinseed och inte så liknande bass. Endast en typ av bluegill sker i Nordamerika, enligt National Audubon Society Field Guide to fiskar. Bluegills, som inte är svårt även för nybörjare sportfiskare att fånga, har särskilda markeringar som gör att du kan skilja dem från sina många nära kusiner.

bluegill Identifiering

Bluegills har en övre fena med nio till elva vassa taggar och 10 till 12 mjukare segment. Analfenan har tre ryggar och 10 till 12 mjuka strålar. Färgning varierar, men bluegills har normalt en olivbrun tillbaka tillsammans med orange, brunt eller rosa sidorna och så många som 10 kedjeliknande markeringar. De har en vit- till kopparfärgad mage och huvudet har en grönaktig nyans. Nära lägre gälarna bluegill är blå metallic.

Geografi

Bluegill, spridda över hela USA, har ett utökat sortiment på grund av att lagras i dammar som foder mat för mer önskvärt spel fish.The bluegill är naturliga utbredningsområde sträcker sig från södra delarna av Ontario och Quebec genom de stora sjöarna. Distributionen fortsätter söderut i dräneringssystemet till Gulf Coast Mississippi River. Bluegills finns genom hela södern och så långt västerut som västra Texas.

habitat

Den idealiska bluegill livsmiljö innehåller vatten ogräs som utgör täckning från rovdjur och gömställen från de mindre varelser som de äter. Sjöar, jordbruks dammar, långsamma delar av bäckar och floder, reservoarer och stöts alla håll bluegills, vanligtvis i deras grunda områden. Leta efter bluegills närheten nedsänkta stockar och stubbar, nedskjutna träd och stenblock som utgör täckning.

Kost och Fiskemetoder

Bluegill diet består mestadels av vattenlevande insekter, kräftdjur, ryggradslösa djur och små elritsa. Medan någon presentation av en sportfiskare härma en av dessa varelser möter vanligtvis med goda resultat, kommer en del av natten sökrobot träs på en krok också uppmärksammas av hungriga bluegills. Fånga en och du hittar troligtvis flera mer nära - och upprepade avgjutningar kan resultera i flera bluegills på din stringer. Andra beten inkluderar flugor, små jiggar och plast maskar och ödlor.