XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Smärta i baksidan av knäet i översträckning

Hyperextension av knäet kan resultera i skador som orsakar smärta i baksidan av knäet, eller bakre knäsmärta. Tryck som tvingar knäet bakåt bortom sitt normala läge resulterar i knä högt blodtryck, vilket kan skada brosk, ligament och andra delar av knäet. Skador till följd av knä sträckning kan variera från mild till svår, och kräver behandling som sträcker sig från stillastående till kirurgisk reparation.

knä Sträckning

Idrottare i sporter som basket, volleyboll och gymnastik är mer benägna att uppleva knä sträckning, vilket sker när knäet absorberar en plötslig, extrem kraft när benet är rakt. Kraften av ett fall eller ett slag, såsom den som upplevs i en bilolycka, kan också orsaka knä sträckning. Du kan ha blåmärken, smärta när du försöker räta ut knä och svullnad. En mer allvarlig skada kan orsaka förskjutning av knäet, instabilitet, svullnad av knäleden och brustna ledband.

orsaker

Bakre knäsmärta efter sträckning kan orsakas av skador på bakre korsband, eller PCL, som ligger på baksidan av knät .. kan en sönderriven PCL lösgöras från ben eller muskler i knät, och orsaka knä instabilitet. Skador på knäets knäveckets senan, vilket är vanligt i idrottare som kör - och särskilt med downhill kör - kan orsaka bakre knäsmärta. Smärtan kan resultera från tårar till menisken, som är en typ av brosk i knäet. Menisk tårar resulterar från att rotera eller vrida knäet medan foten håller sig på plats.

Diagnos

För att diagnostisera tillståndet tar din läkare hänsyn till beskrivningen av din smärta, sedan gör en fysisk undersökning och driver vissa tester. Din läkare kan flytta ditt knä för att återskapa förhållanden som orsakar din smärta. En undersökning testar stabiliteten i knät när tryck appliceras. Din läkare kan beställa röntgen eller en MRI, och kan utföra knä artroskopi, en enkel kirurgisk diagnostisk procedur som gör att din läkare för att se insidan av knät.

Behandling

Behandlingen beror på orsaken och allvaret i din bakre knäsmärta. Till exempel, kan din läkare rekommendera stärkande övningar för en ofullständig tår av din PCL eller en måttlig menisk tår. Han kan rekommendera att du behandlar en mild skada med vila och is, eller att du bär en stödjande stag för att skydda ditt knä medan det läker. En komplett PCL tår kan kräva kirurgi, inklusive reparation eller rekonstruktion av ligament. Du kan behöva sjukgymnastik efter behandling för att återgå till normal användning av knät.

Tips och varningar

Du kan höra en pop i knät om sträckning leder ligament tårar eller andra skador. Se din läkare om översträckning av knäet orsakar smärta. Du behöver omedelbar läkarvård om knät sträckning skada är allvarlig. Undvik att placera vikt på knä om det är ur led eller instabil.