XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Scythians fanns nomadiska och krigsliknande människor av forntida södra Ryssland eller kanske norra Persien. Liksom många nomadfolk, kämpade de med andra som kom i kontakt med dem. På grund av dessa konflikter, utvecklade skyterna mycket specialiserade taktik centrerad kring sin favorit vapen: fören.

Historia

Scythians var eurasiska nomader som bodde regionerna dagens södra Ryssland och norra Iran. De är i allmänhet tros ha varit väl etablerad långt innan grekiske historikern Herodotos krönika dem i det femte århundradet BCE. De krediteras av vissa forskare som de första eurasiska människor att tämja hästen och har också krediterats med att vara först med att använda bågar från hästryggen.

Betydelse

Famously var skyterna känt att fältet kvinnor monterade bågskyttar i strid. Herodotos hävdar att skytiska kvinnor inte tilläts gifta sig förrän de hade dödat en man i strid. Sanningshalten i detta påstående är ofta ifrågasatts, men vad kan inte förnekas att bågar och ceremoniella vapen hittades i gravar honorna. Scythian bågskyttar rapporterades vara mycket noggrann med sina små bågar; monterad bågskytte användes för att jaga och för krig.

Fungera

Som monterade bågskyttar, skyterna förlitat sig på byggandet av sammansatta bågar. Sammansatta bågar är konstruerade av ett träkärna med hornplattor limmas till det inre kurva och senor limmas till det yttre kurvan. Scythians offrade intervall för att göra sina bågar funktionell när den är monterad; med andra ord, skytiske bågar är mindre än andra sammansatta bågar.

typer

Scythian skyttar var några av de mest fruktade och effektiva soldater i den antika världen. De arkeologiska fynd av skytiska gravar avslöjar stora mängder guld, silver, brons och andra värdefulla föremål som kan ha plundrat från grannar. Dessa poster bearbetades av skyterna själva som är allmänt erkända som mycket duktiga metallarbetare. Ett återkommande motiv är hästen.

Identifiering

Scythian bågar var dubbla böjda, men inte i samma utsträckning som mongoliska bågar var. Ändå var också unik resten av Scythian s bågskytte leveranser; deras pilspetsar hade en unik tre-folie form som liknade en tre-blad klöver med en vass spets. Typiska pilar de gamla och senare perioder var mer "A" -format. Bågen verkar ha lagrats i en båge fall för att skydda den när den inte används. Skyterna snabbt anpassat ny teknik som kom deras sätt att göra bågar dödligare; stenåldern huvuden ersattes av brons och senare brons ersattes av järn.