XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur man behandlar huvudlöss hos spädbarn


Huvudlöss kan vara ett besvär oavsett vem har att uthärda det. Numera finns det vissa mediciner som hjälper bli av med huvudlöss mycket snabbare men dessa behandlingar är endast för barn som är äldre än 2. Så när ditt barn blir huvudlöss du kan vara berörda om hur man måste behandla den. Du har faktiskt att använda den gamla manuella sätt att ta bort huvudlöss: händerna. Lyckligtvis har de flesta barn inte har en full hår så det är faktiskt inte så svårt som det kan verka.

Instruktioner

1 Shampoo och vårdar barnets hår. När barnets håret är vått det momentant immobiliserar huvudlöss gör det lättare för dig att hitta dem. Konditionering av håret gör det lättare att köra en kam genom håret. Använd vanligt schampo och balsam som medicinska huvudlöss schampo är inte säkert för barnets hårbotten.

2 Kamma och en del av håret. Kör din kam genom håret och delsektioner som du leta efter löss. Kom ihåg att löss är mycket små insekter och lägga ägg (kallas Nits) så det kan vara svårt att hitta dem. Det är där ett förstoringsglas kan komma till hands om du väljer att använda ett. Nits normalt hittas nära hårbotten, men alltid kontrollera varje hårstrå att vara mer försiktiga.

3 Upprepa steg 1 och 2 var tre eller fyra dagar för två veckor när du hittar det sista av löss och gnetter. Detta kommer att säkerställa att löss är borta.

4 Förväxla inte nits för mjäll. Detta är ett mycket vanligt misstag som många gör.

5 Kontrollera bakom öronen och baksidan av barnets hals. Löss och gnetter finns normalt i hårbotten, men kan också hittas på baksidan av nacken och bakom öronen. Så alltid dubbelkolla dessa områden för att se till att det inte finns några.

Tips

  • Använd aldrig medicin löss schampo på barn under 2 års ålder.