XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur kan man förhindra Malabsorption


Malabsorption uppstår när vissa näringsämnen intas med mat inte ordentligt smält i tarmarna. Ibland detta orsakas av en bona fide syndrom medan andra gånger är tillfällig och beror på en persons val av ämnen i livsmedel, mediciner och över disk åtgärder samt tidpunkten som dessa blandas. Tyvärr, utan att veta att en livsmedelsprodukt kan upphäva effekten av ett receptbelagt läkemedel kan leda till vissa allvarliga hälsoproblem - särskilt om ämnet parning fortsätter på en daglig basis. Att lära sig att förhindra malabsorption är en viktig aspekt av att äta och leva hälsosamt.

Instruktioner

1 Använd Internet när du ordineras ett nytt läkemedel och grundligt utreda om ett antal välrenommerade webbplatser, såsom WebMD. Läs om läkemedelsinteraktioner och interaktioner även med livsmedel. Ett typexempel är Lipitor, som aldrig bör tas när grapefruktjuice eller själva frukten har intagits nyligen.

2 Läs receptbelagda läkemedel skär försiktigt. De precisera vilka mediciner detta läkemedel kan ha negativa interaktioner med. Kända exempel är liga av p-piller och antibiotika.

3 Kontrollera näringsslag läkemedel eller över disk rättsmedel har på mat. I vissa fall kan detta kräva att du göra en del extrapolering. Till exempel, om du försöker gå ner i vikt med hjälp av Xenical, det faktum att din mag förmåga att absorbera fett är nedsatt leder dig till slutsatsen att fettlösliga vitaminer (A, D, E, K) måste tas på en senare tidpunkt när läkemedlet har klingat av. Underlåtenhet att följa denna krångliga leder till malabsorption av olika viktiga näringsämnen.

4 Lita på din klocka och då intaget av mediciner, vitaminer och grundläggande näringsämnen för att garantera att inga biverkningar.

5 Dra nytta av en grundläggande överlevnad kit när camping eller vandring. Att lära sig att förhindra malabsorption ibland kräver att du inte införa organismer i kroppen som faktiskt kan orsaka problem i första hand. Dricka ofiltrerat vatten medan utomhus har potential att skicka mikroorganismer till tarmen som sedan kan inge det och leda bort näringsämnen för eget bruk.

Hur kan man förhindra framtida Malabsorption-Through Observation

6 Följ din tarm utgång. Är din urin konstigt missfärgade? Kanske det är ljust gul eller orange. Kanske du märker en udda doft, utseende sammanfaller med förskrivning av ett visst läkemedel. På samma sätt, ta en närmare titt på dina avföring, särskilt om du tror att du märker främmande föremål i det.

7 Skriv ner vad du märker om din intestinal produktion och när. Vara mycket specifika om vilken tid på dagen och vad du åt under de senaste 12 timmarna. Notera vilka mediciner du kan ha tagit.

8 Lägg märke till eventuella förändringar i ditt tillstånd. Om du märker att blödningen inte längre lika lätt stoppas som tidigare, kan vitamin K malabsorption vara att skylla. Omvänt kan muskelkramper och skelettsmärta vara en indikation på D-vitaminbrist. Rapportera dessa resultat till din läkare så snart som möjligt.

9 Besök din läkare kontor och kontrollera parasiter i din mag-tarmkanalen. Ett avföringsprov är vanligtvis allt som erfordras för att notera närvaron av maskar som kan leda till en allvarlig malabsorption av vitamin B12.

10 Begär en fullständig fysisk undersökning för att säkerställa att du inte lider av andra sjukdomar som kan bidra till malabsorption.

Tips

  • Inte själv diagnostisera. Besök din primärvårdsläkare. Självdiagnos och självmedica är främsta orsakerna till medicinska problem och olösta medicinska tillstånd.