XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Motion Efter Myomektomi

Fysisk aktivitet är viktigt för din hälsa och alla friska vuxna bör undvika inaktivitet. Men ibland kanske du behöver ta en paus från regelbunden motion. Hälsotillstånd, sjukdomar, operationer och efter förlossningen är exempel på gånger du behöver för att undvika måttlig till kraftig fysisk aktivitet. Myomectomy är ett kirurgiskt ingrepp som kräver en viss återhämtningstid. Tala med din läkare om motion riktlinjer efter detta förfarande.

myomectomy

Myomektomi är en operation som innebär avlägsnande av noncancerous tumörer, även kallade myom, från livmodern. Fibroids kan orsaka flera symtom inklusive bäckensmärta, ryggsmärta, blåstrycket, blödning och obehag. Detta förfarande sker under narkos och det innebär en snitt i nedre delen av magen. Kirurgen kommer att skära och separat och skär vissa vävnader för att få tillgång till de muskelknutor. En myomectomy är en stor bukkirurgi och det kommer att ta några veckor till månader för kroppen att återhämta sig.

efter myomektomi

Du kommer vanligtvis tillbringar två till tre dagar på sjukhuset efter operationen. Buksmärtor och obehag är typiskt närvarande sju till tio dagar efter en myomectomy och typisk återhämtningstiden är fyra till sex veckor. Emellertid skiljer detta mellan individer vissa människor kanske återhämtar sig inom några veckor, medan andra kan behöva ett par månader för en fullständig återhämtning.

första övningar

Även om du behöver för att undvika kraftig motion omedelbart efter operationen, rekommenderar New York University Medical Center som du komma ur sängen och gå så ofta du kan. Walking kommer att förbättra blodflödet i benen och hjälper till att förhindra blodproppar. Börja långsamt och gå så ofta som möjligt runt sjukhuset korridorer och senare på ditt hus och när du känner dig starkare, utanför. Benövningar, även på sjukhuset, är också idealiska.

Motion Efter en Myomektomi

Du behöver ofta vänta två till sex veckor innan du fortsätter kraftig fysisk aktivitet efter en myomectomy, enligt New York University Langone Medical Center. Börja långsamt med skonsamma övningar såsom promenader, cykling och vandring. Gradvis öka din träningstid och intensitet. Fortsätta att utöva som du gjorde innan myomectomy och inte börja en ny ansträngande aktivitet tills du återhämtat sig helt. Om du inte var aktiv innan operationen, inte börja en kraftig motion aktivitet under din återhämtningsperiod. Följ alltid läkarens träningsinstruktioner.