XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur att fokusera och tänka klart


Att veta hur man fokusera och tänka klart är en ovärderlig kunskap. Kraven i livet, arbete och relationer kräver att du ska kunna "tänka på fötterna." Men livet är fullt av stress och distraktioner, som är skadliga för fokusering och klart tänkande.

Öva att fokusera på en daglig basis för att träna din hjärna. Ta pauser, eliminera distraktioner och fokusera ditt sinne. Ju mer du tränar dessa tekniker, desto lättare blir det för dig att fokusera och tänka klart.

Instruktioner

1 Stoppa vad du gör. Ta ett djupt andetag. Fokusera på din andning. Handlingen att andas in och ut kommer att lugna ner dig och hjälpa centrera dig på en uppgift.

2 Hitta en plats där du kan vara ensam, även om det är badrummet på jobbet. Om du måste stanna där du är, blunda ett par minuter.

3 Bedöm din stress. Distraktioner uppstår i allmänhet när du är stressad eller frazzled av deadlines, buller eller andra människor. Tänk på alla de människor, platser och saker som distraherar dig under loppet av en dag. Nu föreställa sig dessa distraktioner försvinner långsamt tills allt du ser i ditt sinne är tomhet.

4 Utveckla ett mantra, eller en fras, för användning i tider av stress och distraktion. Säg "Mitt sinne är en tom duk" eller "Koppla av och fokusera." Frasen bör vara enkelt men kraftfullt och meningsfullt för dig.

5 Upprepa din valda frasen samtidigt andas djupt för att centrera ditt sinne och börja tänka klart.