XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Användning av Nystatin Powder

Du kan bota en svampinfektion i huden med nystatin, den första antibiotika upptäcktes med befogenhet att döda svampinfektioner på hud och slemhinnor. Forskare Elizabeth Hazen och Rachel Brown heter läkemedel för NY State Department of Health, deras arbetsgivare, och patenterade det 1957. pulverform, endast tillgänglig genom recept, är mest känd för behandling av candida, en svamp brukar kallas jäst och andra svampar --- även en som dödar vissa träd.

spädbarn

Mayo Clinic läkare ordinera nystatin pulver för behandling av hudinfektioner som irriterar och skaver nyfödda och spädbarn. Candida eller andra svampar kan kolonisera huden under våta blöjor och där ombonad sovplagg orsakar svett samlas över natten. Tvätta drabbade området med mild tvål och torka helt innan nystatin pulver. Applicera pulver två till tre gånger om dagen, och täcker bara löst. Använd inte plast byxor, som kan behålla fukt under blöjan vid behandling. Vid tillämpning av nystatin, skydda ditt barns ögon från pulvret, som är en känd ögonirriterande, och hålla dig eller ditt barn från att inhalera pulvret som kan orsaka hosta, nysningar och luftvägsirritation.

Fötter

Farmaceuter på DailyMed citera den amerikanska Food and Drug Administration (FDA) för att beskriva de uppgifter och användning av nystatin pulver. Strö medicinen på fötterna och mellan tårna efter noggrann tvättning och torkning. Även pulver insidan av dina strumpor och skorna med nystatin. Upprepa detta två till tre gånger per dag så länge som din läkare rekommenderar. Om dina fötter svettas, ändra strumpor och dra sig tillbaka oftare för att undvika fukt ackumulering, vilket kan orsaka nystatin att bli irriterande för huden.

urogenital Tract

Forskare vid Drugs.com beskriva ett antal läkemedel som innehåller nystatin. Den kraftfulla anti-svamp ska aldrig tas internt i pulverform, även om flytande och blandade former görs för internt bruk. Den kvinnliga urogenital tarmkanalen är mottagliga för candida infektioner, och internt tillämpade former av nystatin är tillgängliga genom recept. Pulvret kan appliceras externt till angränsande hudområden om candida infektion är också närvarande. Candida albicans är den vanligaste infecting agent, men andra arter av Candida kan också orsaka infektioner. C. albicans är inte känd för att utveckla resistens mot nystatin, men andra arter gör, och motståndet gör också dem motståndskraftiga mot en annan användbar anti-svampmedel kallas amfotericin. Förutsätt inte alla kvinnliga urogenitala jäst infektioner orsakas av C. albicans. Rådgör med din läkare för en exakt diagnos.

Dutch Elm Disease

New York forskare som upptäckte nystatin, Hazen och Brown, i slutändan tjänade mer än $ 13 miljoner till den kommersiella framgången för sitt arbete. De donerade alla sina inkomster till den ideella Research Corporation för att stödja ytterligare vetenskaplig studie. En intressant senare upptäckten dokumenterat att nystatin dödar svampen som har ödelagt almar över hela USA, agenten som orsakar almsjukan.