XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Vilka är fördelarna med Fartlek utbildning?

Om du tränar aerobt kan fartlek utbildning ger en effektiv förändring av takten för din rutin. Fartlek utbildning är en form av intervallträning som låter dig variera längden på intervaller, beroende på hur du känner dig. Det är en effektiv form av utbildning som kan påverka dig för många sporter. Om du börjar ett träningsprogram eller lägga fartlek utbildning till ett befintligt program, rådgöra med din vårdgivare.

Mängd

De flesta former av aerob träning har enformiga rörelser. Under en tid, kan detta leda till att du tappar intresset. Fartlek utbildning kan du lägga till en oändlig mängd mellanrum för att dina aerob träning, vilket bidrar till att hålla dig stimulerad. Till exempel, om du är en joggaren, kan du lägga till två minuter att köra till var femte minut du joggar. Nästa gång du tränar, kan du lägga till 30 sekunder av förivrar, för varje sex minuter jogga. Du kan kombinera alla tre nivåer av intensitet, genom att växla jogging i sju minuter, med kör för två minuter, och sedan sprint under de sista 200 varv av din träning.

sport Specifik

Sporter som basket, tennis och fotboll, kräver att du utöva olika nivåer av ansträngning och intensitet under hela tävlingen. I en basketmatch, till exempel, måste du utöva maximal ansträngning när du kör en snabb paus, när du utövar mycket liten ansträngning när du står vid övertrampslinjen. I en tennismatch, pekar sällan varar en minut och följs av korta perioder av aktiv återhämtning. Strukturera Fartlek utbildning för att simulera varierande intensitet som krävs av din sport. Enligt webbplatsen sportsfitnessadvisor bör fartlek utbildning för flera sprint sporter inkluderar en 10-minuters stadig jog för en uppvärmning och a10 minuters stadig jog för en cooldown. Hela träningen bör pågå cirka 30 minuter. Mellan din värma upp och kyla ner, bör du växla intervall av jogging med spurter av varierande intensitet. Intervallen ska pågå mellan 10 sekunder och en minut.

kalori~~POS=TRUNC utgifter

Genom att variera intensiteten i din träning, kommer du att bränna mer kalorier än du skulle genom att hålla en jämn takt. Din träning bli mer effektiva, eftersom du bränner fler kalorier under din träning utan att öka den tid som ägnas åt träning.

skadeförebyggande

Enligt det amerikanska rådet om Motion hjälper intervallträning du undvika skador som orsakas av repetitiva, aerob träning. Men om du inte är van vid fartlek utbildning, börja långsamt. Tills kroppen är kondition fartlek utbildning, hålla hög intensitet intervall kort och sällan förekommande.