XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Biverkningar av Hair Remover

Översikt

Populära hårborttagnings krämer som Nair och Veet ta bort hår genom att väsentligen smälta håret bort. Krämer innehåller kemikalier som angriper hår och bryta ner dess naturliga struktur. Efter rätt mängd tid har passerat, är grädden och vad kvar av håret glida ner i avloppet med sköljvattnet. Medan enkel och oftast smärtfritt, är processen inte utan risk. Användningen av hårborttagningsprodukter krämer innebär att sätta starka kemikalier på huden.

Hudirritation

Hudirritation och känslighet är vanligt med hårborttagningskrämer. Under programmet tingles huden och sticker milt. De känslor slutar vanligtvis efter sköljning, men personer med känslig hud kan fortsätta att ha obehagliga känslor i timmar efter applicering. Torrhet, klåda, utslag och känslighet är vanliga. Också gemensamt är känslan av att ha en lätt solbränna. För att undvika irritation, alltid använda rätt kräm för jobbet. Krämer formuleras enligt hudtyp, hårtyp och avlägsnande området. För att minimera irritation, använder den mildaste formel som kommer att få jobbet gjort.

Chemical Burns

Svåra frätskador kan uppstå vid användning av hår-borttagning krämer. Både hår och hud består av samma proteiner och aminosyror. Hår bryter ner muck snabbare än huden, vilket gör det möjligt att ta bort hår utan att ta bort hud. Om emellertid produkten är tillåten att vara kvar på huden för länge, eller om den inte sköljs bort helt, kommer huden att brytas ner, vilket resulterar i en kemisk brännskada.

Allergisk reaktion

I sällsynta fall kan en allergisk reaktion uppstå. En allergisk reaktion identifieras av svullnad, rodnad och intensiv smärta eller brännande vid appliceringsstället. Alla hårborttagningsprodukter rekommenderar att en patch test åtminstone 24 timmar före applicering. För att utföra ett test, applicera en liten mängd av produkten till ett icke synligt område. Följ instruktionerna och skölj produkten borta. Kontrollera din hud nästa dag för irritation och tecken på allergisk reaktion.

kvardröjande lukt

Även företag har gjort stora åtgärder för att sockra lukten av deras hår-borttagning produkter, de flesta produkter har fortfarande en obehaglig lukt. Lukt, som orsakas av kemiska komponenten av produkten, dröjer ofta efter applicering, likt lukten av en permanent våg. Även om du kan tillämpa lotion, krämer och sprayer kropp för att täcka upp lukten, kommer din hud att fortsätta att ha en märklig lukt under några timmar efter behandlingen.