XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Hälsofördelar selleri & amp; Juniper Kapslar

Många växter innehåller hälsosamma, naturliga föreningar som kan förse dig med hälsofördelar. Selleri och enbär är två exempel på sådana växter som kan hjälpa till att hålla kroppen i gott skick och hjälpa dig att undvika sjukdom. Eftersom dessa örter har vissa egenskaper gemensamt, de är ofta kombineras i en enda tillägg. Tala med din läkare om selleri och enbär för att avgöra om dessa naturläkemedel kan vara till hjälp för din situation.

Selleri

Förutom dess användning som en gemensam grönsak, har selleri varit en del av traditionella växtbaserade läkemedel i århundraden. Oftast är selleri och selleri frön som rekommenderas av växtbaserade utövare för flera sjukdomar, inklusive njursjukdomar, högt blodtryck, artrit och reumatism. Selleri innehåller flera naturliga föreningar, såsom flyktiga oljor, flavonoider, kumariner och fettsyror, som är ansvariga för sina medicinska egenskaper.

Handlingar

Selleri utsäde är en naturlig diuretikum, vilket ökar produktionen av urin och minska vätskeansamling i kroppen. Förutom att vara till nytta för dina njurar, om du har högt blodtryck dess diuretiska effekten kan hjälpa till att sänka blodtrycket genom att minska blodvolym. Kumariner i selleri hjälper också tunna blodet och minska risken för blodproppar, en riskfaktor för stroke. Dessutom flavonoider i selleri har antioxidant aktivitet, vilket kan bidra till att undanröja potentiellt skadliga fria radikaler från kroppen och minska risken för att utveckla cancer. Den antiinflammatoriska verkan av dessa föreningar kan också minska symtom på störningar såsom artrit, kolit och andra inflammatoriska sjukdomar.

Juniper

Juniper växt bär riklig, bär liknande frukter som är aromatisk och har använts som aromämnen och örtmedicin i hundratals år. Frukterna innehålla många olika föreningar, innefattande flyktiga oljor, terpener, hartser och flera typer av organiska syror. Traditionellt är enbär rekommenderas för sjukdomar såsom bronkit och artrit. Dess bär har flera biologiska verkningar som är ansvariga för Juniper läkemedel potential.

Handlingar

Liknande selleri utsäde, är enbär ett diuretikum, på grund mest sannolikt att dess innehåll av terpinen-4-ol, vilket ökar graden av blodfiltrering genom njurarna. Vissa föreningar i enbär har också anti-inflammatorisk aktivitet, minska produktionen av inflammatoriska molekyler såsom prostaglandin. Dessutom kan enbär också hjälpa till att kontrollera blodsockret hos diabetiker, som föreslagits av ett laboratorium studie publicerad i "Diabetologica" 1990 där diabetiska djur som utfodrats enbär hade mindre hypoglykemi än andra matas en placebo. Det krävs fortfarande studier med försökspersoner för att bekräfta denna potentiella nyttan.

rekommendationer

Selleri och enbär finns tillsammans i kapslar från de flesta hälsokostbutiker och är i allmänhet anses vara säker. Vissa personer kan vara allergiska mot en eller båda av de örter. Ta inte heller ört om du är gravid eller ammar. Tala med din läkare innan du lägger selleri och enbär kapslar till din vanliga rutin.