XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Huvudorsaken till hicka är membranet, en muskel vid botten av bröstet avsedd att hjälpa till att driva ut luft ur lungorna. När membranet väljer att göra sin egen sak, dyker en hicka ur munnen som bröstet häver svar. Ibland hicka pågå i några sekunder, men sekunder kan förvandlas till minuter, dagar, månader och år. Charles Osborne innehar rekordet för den längsta hicka skjutningen: 68 år och 480 miljoner spasmer från 1922 till 1990.

Hur Hicka Inträffa

Membranet fungerar hela dagen, driver luft upp och ner, in och ut ur lungorna. Men när det blir irriterad, att membranen ryck ner, vilket gör att du suga luft tillbaka in i lungorna i snabb takt. Hicka buller kommer från luften röra struphuvudet.

Att äta för fort eller för mycket

Om du äter för snabbt, kan din andningsmönster kastas bort. Detta förvirrar din hårt arbetande membran, irriterande det och får det att köra ur balans.

nervösa känslor

Med nervösa känslor kan vara en orsak till hicka, som normala hjärnfunktioner som styr membranet kan kastas bort av ångest. Detta gör att membranet att "glömma" sin huvuduppgift (driver luft upp och ner) och orsaka slump spasmer som gör hicka.

vara rädd

Om någon hoppar ut och skrämmer dig, kan detta vara en orsak till hicka - och en orsak för att stoppa hicka också. Andas in snabbt och okontrollerad när rädd kastar av flödet av luft in i lungorna och orsakar membranet att åter bli förvirrade och spasm. Vara rädd igen kan kasta membranet tillbaka på rätt kurs.

skadade nerver

Att inte kunna stoppa hiccuping under en längre period kan visa sig vara en fingervisning om att något mer allvarligt är fel. De nerver som styr membranet kan skadas, vilket gör det omöjligt för membranet att stoppa sina spasmer. Om hicka pågå längre än några minuter, tala med eller träffa en läkare.

nerv Irritation

Ibland kan en irritation påverkar de nerver som tjänar membranet. Detta skulle kunna vara ett hinder i örat som berör dessa nerver i närheten av trumhinnan.

Sjukdom

Sjukdom - såsom ont i halsen, tumör, cysta, struma eller ens laryngitis - kan påverka de nerver som tjänar membranet, kastar den ur balans och orsakar hicka. Var noga med att tala med en läkare om diagnosen en sjukdom som är följt av långvarig hicka.