XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

För många kvinnor kan uppkomsten av klimakteriet försöker nog, men för dem som ofta lider av migrän, kan uppkomsten av klimakteriet vara en tid av smärta och förtvivlan. Migrän ökar ofta med klimakteriet, eller ofta återkommer efter flera år av att vara huvudvärk gratis. För att göra saken värre, kan huvudvärk inte försvinner efter menstruation stopp. Peri-klimakteriet migrän är ett annat namn för detta syndrom.

orsaker

Fluktuerande hormonnivåer, speciellt östrogennivåer, är en orsak till ökningen av migrän under denna tid i en kvinnas liv. Ofta hormonbehandling kan orsaka dessa migrän att öka, samtidigt som de orsakar andra menopausala relaterade symptom att minska. Dessa huvudvärk kan pågå så länge som 48 till 96 timmar.

symptom

Symtom på en klimakteriet migrän inkluderar en pulserande, bultande huvudvärk som inte kommer att försvinna; svaghet eller trötthet; svår ljuskänslighet; smärta i en viss plats som kan pågå en dag eller mer; eller illamående och kräkningar. Det är oftast lätt att skilja mellan en vanlig huvudvärk och migrän, eftersom vanliga huvudvärk brukar försvinna i en kort tid, med eller utan medicinering.

Typer av migrän med klimakteriet

Klimakteriebesvär huvudvärk är vanligtvis en av två typer: huvudvärk med aura eller huvudvärk utan aura. En aura är en ovanlig neurologisk fenomen som inträffar ungefär en halvtimme till en timme före huvudvärken faktiskt börjar. Aura presenterar sig oftast i antingen någon form av visuell störning som blinkande lampor, halos av ljus runt föremål, eller störd eller förvrängd syn. Icke-visuella auror kan presentera sig som talsvårigheter, yrsel eller partiell förlamning av musklerna i ansiktet eller på halsen. Huvudvärk med aura ske plötsligt utan förvarning.

Behandling

På grund av sambandet mellan hormonbehandling och cancer, är det nu vanligare att läkare att rekommendera livsstilsförändringar för att hjälpa till att kontrollera menopausala migrän kontra mediciner för att försöka balansera fluktuerande hormonnivåerna vid denna tid i en kvinnas liv. Dessa livsstilsförändringar kan innefatta att minska stressen och en kost rik på livsmedel som främjar ökad östrogenproduktion.

Alternativ medicin

Alternativa medicinska metoder kan innefatta små mängder koffein, massage, naturläkemedel kosttillskott, akupunktur, eller till och med hypnos. Även om alla dessa i någon form kan hjälpa till, naturläkemedel kosttillskott är den absolut enklaste regimen för de flesta kvinnor att följa, och för vissa den mest effektiva behandlingen.