XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Motion är viktigt för överviktsoperationer patienter att hjälpa till med att förlora vikt och uppnå optimal hälsa. Motion förbättrar deras förmåga att göra regelbundna aktiviteter, ökar energi och förbättrar cirkulationen. Motion minskar också benförlust, särskilt viktigt för tunga brukare. Dessa patienter löper en ökad risk för benskörhet, eftersom operationen leder till minskad absorption av vissa vitaminer och mineraler, inklusive kalcium. Gastric bypass är den vanligaste typen av kirurgi för viktminskning.

Planera

Innan din viktminskning kirurgi, kommer du och din läkare diskutera motion. Få en läkares godkännande innan du påbörjar någon ny aktivitet, och inte känner sig tvingade att göra olika typer av träning du inte känner dig bekväm om. Planera en daglig och veckoschema för att utöva, särskilt om du har lett en mycket stillasittande liv. Tänk på aktiviteter som du tycker om och fokusera på dem.

Början

Du bör börja lätt träning dagen efter operationen eller operationsdagen, om din läkare godkänner. Detta innebär vanligtvis att gå, men kan bestå av stretching och benövningar för en start. Du kommer gradvis öka längden och intensiteten i din aktivitet under de kommande veckorna.

Gående

Den obesitaskirurgi programmet vid Penn Presbyterian Medical Center i Philadelphia rekommenderar promenader en av de bästa formerna av motion för sina patienter. Börja med några minuter av promenader och arbeta dig upp ett schema där du tar en 10-minuters promenad på morgonen, och två 5-minuters promenader senare under dagen. Gradvis öka tiden tills du går 30 minuter två gånger om dagen.

Skonsamma övning

Stretching övningar är viktiga för att förebygga muskel och ledbesvär. När din läkare har släppt dig att vara i vatten, kan du börja lätt vatten aerobics. Efter ungefär en månad, kan din läkare släppa dig att börja styrketräning, simning och cykling, alla goda typer av skonsamma övning.

Daglig aktivitet

Du kan smyga aktivitet i din dagliga schema helt enkelt genom att ändra en del av din vanliga beteende. Du kan ta trapporna i stället för en hiss, gå i stället för enhet, parkera längre bort än du brukar skulle gå av bussen en hållplats tidigare eller ta en promenad vid lunchtid.