XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Metatarsalgia, smärta i trampdynan kan vara en distraktion för vardagliga aktiviteter för de flesta människor. Enligt Mayo Clinic, orsaker allt från skor som inte passar ordentligt att vara alltför aktiv på fötterna till övervikt. Villkoret, även om det ibland smärtsamt, inte betraktas som allvarligt. Många behandlingar kan utföras hemma och i vissa sällsynta fall, det finns medicinska alternativ att överväga om villkoret inte förbättras.

Fungera

Funktionen av en behandling är att behandla smärta och inflammation som kan förvärra den trampdynan. De flesta läkare tror behandling kan slutföras hemma eftersom skadan är relativt enkel att behandla enligt Foot.com. Mellanfot ben i foten är vanligtvis sätts under ökad belastning, vilket resulterar i smärta. För att förbättra symtomen, måste spänningen tas bort metatarsal ben.

hem behandlingar

Den mest rekommenderade behandlingen är massor av vila, vilket innebär att vistas utanför trampdynan. Isbildning det skadade området för att minska inflammation kommer också att förbättra skadan. Om smärtan är svår, över disk smärtstillande kan användas. Lägga sko kuddar och bågar kan hjälpa dig att hantera metatarsalgia, särskilt om smärtan orsakas av dåligt passande skor.

Medicinsk vård

I vissa fall kommer hem behandlingar inte vara tillräckligt för att ta itu med metatarsalgia enligt Mayo Clinic. De huvudsakliga alternativen en läkare kommer typiskt rekommenderar är ett recept för att hantera obehag och kirurgi. I vissa fall kommer kirurgi vara nödvändigt att justera de metatarsal ben i foten, vilket bidrar till att minska trycket på foten.

fördelar

Efter lämplig behandling, när du återvänder till normala dagliga aktiviteter för att hålla smärtan från att återvända, är det viktigt att vidta lämpliga åtgärder för att undvika metatarsalgia igen, rekommenderar eMedicine. Bära lämpliga skor och gå ner i vikt är en av de bästa sakerna du kan göra för att undvika en upprepning episod.

överväganden

Även om metatarsalgia är en relativt enkel tillstånd att behandla, är det viktigt att förstå att frågan måste lösas på ett effektivt sätt. Mayo Clinic säger att om den lämnas obehandlad, kan metatarsalgia leda till ökad smärta i andra delar av foten och även i benen på grund av en möjlig halta. Besöker en fotvårdsspecialist är det första steget när det handlar smärta i bollen på foten. Den kur kommer att avgöras baserat på graden av skada, men det är viktigt att följa instruktionerna från en läkare för att undvika ytterligare komplikationer.