XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Socker & # 039; s effekter på tonåringar

Tonåringar konsumerar normalt stora mängder socker dagligen: 34 teskedar för 14- till 18- åriga åldersgrupp, i motsats till 22 teskedar för vuxna, enligt American Heart Association, eller AHA. De största felande livsmedel är läsk, godis, kakor, kakor och pajer. Även om AHA inte har gjort rekommendationer för tonåringar så långt som att begränsa konsumtionen av socker, det rekommenderar inte mer än sex teapsoons dagligen för kvinnor och högst nio teskedar för män. Socker orsakar en rad negativa hälsokonsekvenser för både vuxna och tonåringar.

Socker

Även om du kan vara mer bekant med sackaros, eller strösocker, det finns många andra typer av socker tillsätts i livsmedel som går genom namn som du kanske inte känner igen omedelbart: agave nektar, rörsocker, majssirap, dextros, avdunstad rörsockersaft, fruktos, laktos, maltos, melass och majssötningsmedel, för att nämna några. Enligt Nancy Appleton, Ph.D., en klinisk nutritionist och författare av "Slicka Sugar Habit," det finns 146 sätt som socker påverkar din hälsa. Några av dessa inkluderar hyperaktivitet, ångest, koncentrationssvårigheter och crankiness hos barn. Socker bidrar också till födoämnesallergier, minskad försvar mot bakteriella infektioner, förhöjt kolesterol, diabetes och hjärt-kärlsjukdomar.

Viktökning

Ibland människor inte känner kalorier i drycker på samma sätt som de gör i fasta livsmedel. Många tror att juice är friskare än läsk, eftersom de innehåller vitaminer, men juicer innehåller också stora mängder av dolda socker. Forskare vid barnsjukhuset i Boston studerade två grupper av ungdomar i sex månader. En grupp fortsatte att dricka samma drycker som de hade varit - dagliga portioner av koks, Gatorade och andra söta drycker. En annan grupp ersatt läsk, juice och energidrycker med flaska vatten och konstgjort sötade dietsodas. Den tyngsta en tredjedel av tonåringar som drack kalorifria drycker visade en signifikant minskning av kroppsmasseindex jämfört med kontrollgruppen. Dessa tonåringar också förlorat cirka 1 pund per månad utan några andra förändringar i beteendet.

Hyperaktivitet och psykiska sjukdomar

En norsk studie, som publicerades i oktober 2006 "American Journal of Public Health," tillfrågade mer än 5000 15- och 16-åringar på sina vanor när det gäller sodaförbrukning. Undersökningen frågade dem också frågor som rör psykisk hälsa, hyperaktivitet och ångest. Forskarna fann tonåringar som hoppade över frukost och lunch var några av de tyngsta soda konsumenter. Hög läsk konsumtion knöts med hyperaktivitet, med tonåringar som konsumeras fyra eller fler läsk dagligen med de värsta psykiska symtom. Hälsovårdsmyndigheterna i Norge rekommenderar att endast 10 procent av det dagliga kaloriintaget kommer från socker, men åtminstone 25 procent av Norges teen pojkar förbruka den mängd socker från läsk ensam.

hjärta Risk

Tonåringar kan inte ge mycket på hjärtproblem när de äter stora mängder socker, men en ny studie visar kanske de borde. En studie som publicerades på nätet i januari 2011 i "Cirkulation: Journal of American Heart Association" ansluter tung konsumtionen av socker under tonåren med en ökad risk för hjärtproblem senare i livet. I studien användes data från National Health and Nutrition Examination Survey som inkluderade data från nästan 2200 tonåringar mellan Teens 1994 och 2004. som konsumeras mest tillsatt socker hade lägre av "goda" kolesterolet jämfört med dem som åt minst socker. Dessa tonåringar hade också högre nivåer av "dålig" kolesterol och triglycerider. "Goda" kolesterolet hjälper till att få bli av skadligt kolesterol, medan "onda" kolesterolet är artär-igensättning.