XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Antalet människor som lider av försvagande sjukdomar eller olyckor ökar. Dessa är inte lata människor. Dessa människor har fallit på olyckliga omständigheter. De är våra grannar, familjer och vänner som är i behov av hjälp. Föreställ lidande medan räkningar fortsätter att ackumuleras och inkomst minskar. Ansökan om stöd garanterar inte omedelbar lindring. Processen kan vara lång och frustrerande. Att förvärra ångest, enligt "Ultimate Social Security Guide" advokater ber om 25% av utmärkelser för deras hjälp. Om du befinner dig i denna situation, har du ett alternativ. Ansöka om Social Security Disability Insurance förmåner utan en advokat och vinna.

Instruktioner

1 Innan du börjar förstå skillnaden mellan social trygghet invaliditetsförsäkring (SSDI) och kompletterande säkerhet inkomst (SSI). Ansöka om SSDI om du har arbetat fem av de senaste 10 åren. Arbetskraven kan skilja sig om du är under 30 år gammal. Om du inte har arbetat erforderlig mängd år ansöka om SSI. SSI har inga arbetshistoria krav. Att veta vilka ansöka om kommer att spara tid i överklaganden. Handikappade barn under 18 år kan ansöka om SSI om deras föräldrar har låga inkomster. Vuxna barn kan tillkomma på föräldrarnas inkomster om sitt funktionshinder började innan du slår 22 år gammal.

Nu väljer från tre olika sätt att lämna, på telefon, online eller i person. Du behöver namn, adresser och telefonnummer till din läkare, kliniker, laboratorier och sjukhus. Organisera din information så att du enkelt kan säga "vem" Ni hänvisade till "där". Be om brev till stöd för ditt påstående. Du kommer att använda dessa senare. Prata med din handledare, lärare, kuratorer och ministrar. Be läkare att inkludera observationer som inte kommer att vara på en rapport. Innehålla saker som väger förlust, känslomässiga tillstånd, eller något han känner är relevant. Be andra att fokusera sina brev på kunskap de har om hur din sjukdom har påverkat dig och din förmåga att fortsätta tidigare verksamhet. Var inte blyg eller generad över att be någon som har följt din sjukdom, och är väl förtrogen med dina skyldigheter. Göra minst fem exemplar av varje. Du kommer att ha tillfälle att använda dem igen. Om du har haft att få hjälp med verktyg, telefon eller hyra föra detaljerade register över detta.

2 Räkna din första ansökan avslås. Social Security Disability krav National juridisk hjälp rapporterar att endast 40 procent av de ursprungliga kraven godkänns. Social Security Administration, SSA, endast godkända 20 procent av första överklagande, som de kallar omprövning. Du har 60 dagar efter att ha mottagit ett förnekande brev att överklaga. Detta är mycket viktigt eftersom om du missar deadline måste du börja processen igen. Vinnande överklaganden betalas tillbaka lön, med början på SSA mottagit näven ansökan. Börja om subtraherar dagar från ryggen lön. Du kan förlora 90 dagars lön.

Din förnekande brev kommer att ge antingen en medicinsk eller icke-medicinsk orsak till avslag. Det spelar ingen roll vilken du får; returnera en begäran överklagande och vädjar handikapprapport. Online inlämnande rekommenderas. Kom ihåg; inte låta detta avskräcka dig. Tänk på det som en utrensning-process och stå fast. Fortsätt med dina behandlingar och möten. Från SSA synpunkt, om du slutar, måste du vara okej. Prata med din läkare; de flesta kommer att fungera något så att dina behandlingar inte kommer att sluta. Om din läkare inte vill eller kan arbeta med dig, be om ett brev som förklarar att ditt tillstånd kräver regelbundna besök även om bristen på medel är i fråga.

3 Om du nekas igen, vädja igen. Du bör ha en pågående fil av hälsorelaterade kvitton och uttalanden. Allt är viktigt; föra register över fysiska, känslomässiga och ekonomiska utmaningar som du upplever under din vänta. Om dina lampor är frånkopplad, hålla meddelanden.

4 På tredje förnekande, ska du erbjudas en informell utfrågning med en förvaltningsrätt domaren. Begär en om du inte är. också begära att se en läkare som de själva väljer. Du kommer inte att debiteras för besöket.

Ta den fil du har sammanställt förhandlingen. Du har rätt att se filen de kompileras. Leta efter svagheter i ditt påstående. Titta igenom den fil du sammanställas för saker att stärka svaghet. Det kommer att finnas en yrkes expert närvarande med förslag på jobb du kan göra. Bedöma förslag på din förmåga att utföra de uppgifter som fyra till åtta timmar om dagen, fem eller flera dagar i veckan. Överväga inkomster jobbet. Kommer det möjligt för dig att leva utan ytterligare hjälp? Nu kan du vänta på ditt resultat. Du bör snart att få din vinnande beslut.

Tips

  • SSA rekommenderar att börja ansökningsprocessen så snart du vet att ditt funktionshinder är permanent.