XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Båtar har beskrivits som "hål i vattnet, i vilket du häller pengar." Frasen har upprepats ofta nog att dess källa är okänd, men sanningen i påståendet är uppenbart för alla som äger en båt. Du kan behålla en del av dessa pengar genom att upprätthålla din Evinrude utombords själv. Att ha rätt uppsättning av verktyg för att göra arbetet gör stor skillnad i världen.

Verktyg Du kanske redan har

Du behöver en uppsättning av obestämd eller box-end nycklar, momentnycklar och förare vridmoment för att täcka hela skalan av moment från en tum-lb. till 200 foot-lbs., sätter uttag med både halv-tums och 3/4-tums enheter och tillägg. Skruvmejslar behövs för de flesta projekt, från att ändra växellådsolja att justera tomgång. Skiftnycklar, stora, mycket stora och små, komma till hands med nästan varje projekt. På grund av effekterna av korrosion, måste du bryt stänger - långa handtag med tillhörande drivklackar. För att gripa och hålla du behöver kanal lås, slip-gemensamma och vass tång. Låsande tänger kan komma till hands, liksom. Du behöver både Phillips och standard slitsad platta blad skruvmejslar, plus Torx eller star-enhet, skruvmejslar. Slutligen måste du flera hammare: 16-ounce inramning hammare fungerar inte; du behöver en kulhammare istället, tillsammans med en plastklubba och en gummi dött slag klubba.

elektroniska verktyg

Om båten använder en förseglad batteri, det finns elektronisk testare finns på de flesta bildelar butiker. Många delar hus kommer även att testa batteriet för dig. Om du båtbatteriet inte förslutits och du kan ta bort locken på varje cell, behöver du en hydrometer, som också finns på de flesta bildelar butiker. De är inte så dyrt som de elektroniska testare. Tänk på att en stor batteritestare kräver mer vätska för ett giltigt test; Om din är ett litet batteri, få en liten hydrometer. Bra, dåligt eller likgiltig, behöver du en batteriladdare. Det bästa laddare för pengarna kallas "smart" laddare som inte bara laddar du batteri, men bedömer sitt allmänna skick laddning och slutar blinka när batteriet är fulladdat. En annan kritisk elektronisk testanordning är multimetern. Den kan berätta om en krets är klar, om det finns en kortslutning i kretsen eller om kretsen är ofullständig - ". Öppna" en Det kan berätta hur många volt och hur många ampere aktuella en krets bär och motståndet i kretsen. Den används för objekt som testa kontinuiteten i din primära och sekundära tändspolar och testa kretsarna i dina motorer elektronisk styrenhet. Slutligen behöver du en butik takometer för att ge dig en korrekt mått på motorns varvtal; en kompressionsmätare för att köra ett kompressionstest på cylindrarna för att avgöra om du ska fortsätta med en melodi upp eller gå direkt till en översyn; och en vakuummätare för att upptäcka läckage och sen tändningsinställningen.

Verktyg Du mäta med

Mikrometer och bromsok bli kritisk om du flyttar i full motor ombyggnad, där vet de exakta måtten på en del eller ett hål blir kritisk. Utanför mikrometer mäta saker som tjockleken hos en växellåda mellanlägg eller diametern hos en vevaxeltappen. Inuti mikrometer används för att få en exakt mätning mellan två parallella ytor, som att mäta innerdiametern på en cylinderborrning för slitage. Mätklockor kan sällan användas, men när de behövs, det finns inget substitut. De mäter rörelsen av delar, vilket ger en läsning på en urtavla. Ett exempel på deras användning kan vara att mäta mängden av vevaxelns ände-play - hur mycket vevaxelns ände wiggles i sina tidskrifter medan den vänder. Teleskop mätare används för motor ombyggnader bara för att mäta slitaget i hål. Sällan används, de är ett verktyg för mycket avancerad båtägare. Djupmätare, som används för att mäta djupet av ett hål används oftare än teleskop mätare. En djupmätare kan användas för att mäta avståndet kolven sitter under däcket av blocket vid det övre dödläget. Måttband alltid komma till hands, men två maskinister "härskare, en 6-tums och en 12-tum, kan användas så ofta och ska pryda din verktygslåda.

Tillverkarnas Specials

Även om du kan göra det mesta underhåll med ut specialverktyg, är dessa verktyg speciellt utformad för att övervinna några unika problem eller för att passa på något märkligt storlek komponent. Nästan varje marinmotor runt idag kräver minst ett specialverktyg för att utföra en viss uppgift. Det kan vara svänghjulet som håller verktyget, en speciell bro och avdragare för att avlägsna lagren från propelleraxeln lagerhållaren, eller någon annan uppgift. Det sociala nätverket som bildas runt båtar, särskilt som finns i en småbåtshamn kan hjälpa till med en del av dessa, eftersom någon annan kan ha stött på samma projekt och vara villiga att låna det verktyget. På samma sätt, om du köper verktyget kan du kunna hjälpa en kollega båtägare ut vid ett senare tillfälle.