XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

En stor snowboard erfarenhet är endast möjligt när utrustningen är i gott skick. Top-of-the-line redskap är inte nödvändigtvis en förutsättning, men någon snowboard med chips, hack och urgröpningar i botten kommer att glida olyckligt och gör för en olycklig dag på fjället. Många mindre chips kan repareras snabbt och enkelt med hjälp av en speciell vaxsubstans utformad enbart för detta ändamål. Marknadsförs som P-Tex ljus, dessa vaxartade pinnar är prisvärda, enkel att använda och tillgängliga nästan överallt snowboard redskap säljs.

Instruktioner

1 Gör en tvål blandning av vatten och flytande diskmedel. Applicera tvålvatten till snowboard med en mjuk trasa och skrubba snowboard helt ren.

2 Skölj såpvatten bort av snowboard och torka ordentligt med en handduk.

3 Lägga snowboard ner på en plan, stabil yta med flisas uppåt.

4 Använd en tändare eller tändstickor för att tända i slutet av en P-Tex ljus. När slutet är tänd, håller flammande änden av ljuset omkring sex inches ovanför chip i snowboard avslut.

5 Vänta som vax droppar ner från ljuset och i chipet i eftersmaken. Om du droppa lite utanför flisas område, inte oroa dig. Du får städa upp i senare steg. Se till att du fyller chippet helt med flytande vax.

6 Flytta ljuset som behövs för att fylla eventuella andra marker eller urgröpningar i styrelsen.

7 Vrid P-Tex ljus upprätt, kupa handen bakom lågan och blåser ut. Håll P-Tex ljus i detta läge ett par minuter tills den varma, smältande vax hårdnar tillräckligt för att du ska kunna ställa in den ner. Detta bör bara ta en minut eller två.

8 Vänta tills vaxet på bordet för att helt härda och bli sval vid beröring.

9 Skrapa bort överflödigt vax med en skrapa tillverkad av hårdplast. Du kan vara ganska kreativ med vad du använder; auto vindruta isskrapa fungerar bra, men det gör kreditkort. Större snowboard butiker säljer även skrapor utformade med detta i åtanke, men det finns inget särskilt särskilt om dem.

10 Städa upp några spridda bitar av vax som har skrapats bort. Snowboard ska nu glida smidigt.

Tips

  • Om repor i din snowboard är särskilt djup, det är rekommenderat att du tar styrelsen att en lämplig verkstad för att få fast. Chips tillräckligt djup för att nå styrelsens kärnan lämnar sårbara punkter i finish som kan leda till skev eller som kan orsaka den omgivande yta för att dra bort från styrelsen över time.Sections i styrelsen som har reparerats med P-Tex ljus vann t reagerar på samma sätt för snowboard vax. När det gäller några mindre märken och repor, är det inte en stor sak. Men om du fylla stora områden med P-Tex, du riskerar att kunna känna skillnaden.