XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Bara för att du köpte själv en fin ny kikarsikte betyder inte att du är garanterad att ta ner den vitsvanshjort komma jaktsäsongen. Det finns mer att skjuta med en räckvidd än bara montera den på ett gevär och bränning. Du måste noll en räckvidd på rätt sätt. Göra korrekta justeringar av omfattning kan göra skillnaden mellan att skörda din rådjur och saknas det genom en mil. Justeringar är nyckeln till att ha en framgångsrik jaktsäsong.

Instruktioner

1 Sätt omfattning fästen på gevär med de bästa fästen borttagna. Dra åt fästen på plats.

2 Montera ramen ovanpå gevärs fästen, och sedan lägga på toppmonterade fästen.

3 Kontrollera monteringssystem. Se till att du kan nollställa träffpunkten och punkt mål utan att använda en stor mängd höjd- och vindjustering.

4 Hitta en säker plats att testavfyra ditt gevär. Av säkerhetsskäl är det en bra idé att noll din kikarsikte på en skjutbana.

5 Fire din gevär från ett stabilt underlag. En jiggling skjutvapen kommer inte noll korrekt. Försök att använda sandsäckar för stabilisering.

6 Ställ in mål på 100 yards och avfyra en runda. Var noga med att hålla hårkorset stadigt på målet. Upprepa detta två gånger för att få en tre-shot grupp.

7 Kontrollera ditt mål och triangulera skotten för att få en genomsnittlig träffpunkten. Mät från träffpunkten för tjurar ögat. Gör nödvändiga justeringar av vindfång och höjd.

8 Avfyra ytterligare 3 skjuten grupp. Upprepa skjuter grupperna 3-shot tills du får önskat resultat.

Tips

  • Det finns en hel del trial and error inblandade när du noll en omfattning, särskilt om du är nybörjare. Räkna med att använda upp en hel del tid och ammunition. Ha tålamod.
  • Ge fat tid att kyla ner mellan dina tre-shot grupper. En varm fat kan orsaka avvikelser i flykt kulan.
  • Tvinga aldrig höjd- och vind skruvar förbi deras naturliga stopp. Du kan skada omfattning och göra den obrukbar.
  • Gör inte samma misstag många jägare gör och "över omfattning" ditt gevär. Lägga för mycket förstoring och makt är inte bara en onödig utgift, men det kan också orsaka problem som kommer att ångra allt arbete du gjorde när du nollställs din räckvidd.