XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Akne börjar med talgkörtlar överproducerar olja, vilket förhindrar döda hudceller från att kasta ordentligt. Dessa celler täppa till porerna och skapa en gynnsam miljö för anaeroba bakterier som orsakar akne. Tillämpning av krydda gurkmeja i en pasta lösning är en alternativ åtgärd för att lindra mild till måttlig akne.

Identifiering

Gurkmeja, med det botaniska namnet Curcuma longa, är en växt i ingefära familjen. Gurkmeja pulver används i curryrätter och andra asiatiska och Mellanöstern recept. Den också kan användas som en ersättning för det dyrare saffran krydda. Traditionellt i Mellanöstern och Asien, har gurkmeja också använts för sina antibakteriella egenskaper, inklusive behandling av akne.

Ansökan

Olika växtbaserade tvålar som innehåller gurkmeja finns att köpa, såsom Auromere, Vedanta och Santoor. Du kan också göra din egen gurkmeja pasta för att använda som en akne åtgärda med en blandning av gurkmeja och sesamolja. Pastan kan lämnas i flera timmar eller till och med över natten, men eftersom gurkmeja har en intensiv gul färg, bör du skydda kudden med en annan beläggning.

Gurkmeja och Neem

En annan indisk akne botemedel, Neem (botaniska namn Azadirachta indica), kan kombineras med gurkmeja som en akne åtgärda. Liknande gurkmeja, neem herbal tvålar är kommersiellt tillgängliga, och gurkmeja kan blandas med neem-olja för en pasta och appliceras topiskt.

ayurveda

Ayurvedisk medicin vyer äta gurkmeja krydda som fördelaktigt för att eliminera gifter ur kroppen och därmed potentiellt minska akne. I den ayurvediska uppfattning är akne relaterad till obalans i doshas, ​​liksom föroreningar i blodet orsakas av föroreningar i tilltäppta porer. Gurkmeja kan tillsättas som en smakrik krydda till mat eller kan köpas i kapslar på hälsokostbutiker. Ayurveda rekommenderar också att äta ingefära och kummin tillsammans med gurkmeja för att behandla akne.

expert Insight

En studie som publicerades i en 2007 frågan om "Indian Journal of Dermatology" fann ingen statistisk skillnad mellan deltagare med akne som används gurkmeja och de som inte gjorde det. Eftersom gurkmeja och sesamolja är relativt billiga och kan användas för matlagning, kan en person med akne vill ge hemlagad pasta ett försök.