XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Kan du bli av med akne ärr i två veckor?

Acne är ett tillstånd där folliklar i huden bli igensatta och ibland inflammerad eller infekterad. Med rätt behandling och en regim av god hygien, kan akne framgångsrikt läkt. Tyvärr, för vissa individer har akne orsakade betydande trauma på huden och lämnar ärr efter sig. Även ärrvävnad är tänkt att både läka och ersätta skadad hud, i allmänhet det inte matchar konsistens och färg av den ursprungliga huden, vilket gör det lättare att uppfatta. Flera behandlingsalternativ finns för att hjälpa bli av med akne ärr, och många kan göra det på bara två veckor.

Steg 1

Applicera en over-the-counter ärr grädde, som finns på ditt lokala apotek. Enligt AcneNet kan acneärr som är grunt eller nivå med den ursprungliga huden reagerar framgångsrikt aktuell ärr grädde. Täcker de behandlade områden med silikon eller första hjälpen tejp kan bidra till att påskynda läkningen. Förbanden bör bytas ut varje gång det drabbade området behandlas, och tillämpningen skall administreras i enlighet med tillverkarens anvisningar.

Steg 2

Har en kemisk peeling som utförs av din hudläkare. En kemisk peeling, även känd som chemosurgery kan bli av med akne ärr i så lite som en vecka. Under denna procedur, hudläkare gäller kemikalier till de drabbade områdena i huden. De kemikalier som orsakar det översta lagret av huden lossnar, med många av de synliga ärr med det. Inom bara 24 timmar, är en sårskorpa bildas på huden och patienten vanligen försedd med en aktuell grädde för att påskynda läkningen.

steg 3

Har dermabrasion behandling av din hudläkare. Dermabrasion utförs med antingen en snabbt roterande borste eller med små kristaller, vilka båda används för att ta bort det översta lagret av huden. Akne ärr avlägsnas med hudlagret och patienter kan bara uppleva några milda hudrodnad efteråt. Resultaten av detta förfarande är nästan omedelbar, eftersom ärr avlägsnas snarare än behandlas med tiden. Några djupa acneärr, dock kan kräva flera behandlingar för att helt ta bort dem från huden.

steg 4

Har laser behandling på de drabbade områdena. Oftast är den pulsade laser som används för att behandla akne ärr och kan även tonen i ärr, minska klåda och platta ytan för att närmare matcha opåverkad hud. Behandling av akne ärr med laser ger i allmänhet omedelbara resultat, även om djupare ärrbildning kan kräva ytterligare behandling. Vissa individer kommer att uppleva rodnad och sveda i ungefär en vecka efter laser behandling. Du hudläkare kan ordinera utvärtes behandling för att lindra dessa effekter och påskynda läkning.

steg 5

Genomgå kryokirurgi på de drabbade områdena. Kryokirurgi, enligt Acne.org, är ett förfarande där flytande kväve appliceras på ärr, frysa den och skadar området. Den resulterande läkningsprocessen avslöjar ny hud som närmare matchar den ursprungliga huden. Vissa dermatologer använder cryosurgery med steroidinjektioner för att påskynda läkningsprocessen och minska inflammation. Det behandlade området tar tre veckor att läka helt, men i två veckor, ska området nästan matchar opåverkad hud.

varningar

  • Se din läkare om du upplever svår akne som inte svarar på over-the-counter behandling.