XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Ayurvedisk behandling för hår faller

En av världens äldsta system för medicin, ayurvediska behandlingar har sitt ursprung åtminstone 2000 år sedan i Indien. Idag är ayurvediska behandlingar anses vara en form av komplementär och alternativ medicin, som ofta används tillsammans med västerländsk medicin. Om du tappar hår, kan du prova en ayurvedisk behandling för att återställa kroppens balans.

Identifiering: ayurvedisk behandling

Enligt den nationella center för komplementär och alternativ medicin, är ayurvediska behandlingar mycket personlig, utformad för varje enskild patient. Dessa behandlingar är utformade för att återställa harmoni och balans i kroppen, främja wellness samt läkande särskilda sjukdomar. En utövare måste först utvärdera din "prakriti," eller konstitution, liksom dina "doshas" eller livskrafter. Utövarens mål är att ta reda på vilka av dina tre doshas är ur balans och behandla dem därefter med massage, andningsövningar, meditation, kostförändringar och örter.

Orsaken till håravfall

Enligt Karta Purkh Singh Khalsa och Michael Terra i "The Way of ayurvediska örter," hår faller ut innebär att din pitta dosha är ur balans. Detta dosha styr din ämnesomsättning, matsmältning och kroppstemperatur. När du har för mycket pitta, din ämnesomsättning och kroppen blir överhettade. Som ett resultat, ett av de bästa botemedel är helt enkelt för att kyla kroppen genom att undvika stress, värme och intensiva situationer eller erfarenheter.

ayurvediska behandlingar

Massera speciella oljor i hårbotten kan också hjälpa till med pitta driven håravfall. I "Simple ayurvediska prövning," Dr HS Puri rekommenderar massera Brahmi och bhringraj olja på din hårbotten. Den botaniska namnen på dessa två örter är "Centella asiatica" och "eclipta alba;" du kan köpa både oljor på nätet. Om du föredrar att ta dessa örter oralt, Khalsa och Tierra Observera att du kan svälja upp till 5 g per dag i te eller som kapslar. De föreslår också att du äter mer kyla livsmedel såsom gurka, melon, mynta och selleri.

Hänsyn

Ayurvedisk behandling är avsedd att beredas för dig som individ, baserat på dina specifika prakriti och doshas. Generalisera rekommendation kan inte vara effektiv eftersom den inte tar dina doshas hänsyn. För bästa chans att lyckas i att använda en ayurvedisk behandling, besöka en certifierad utövare. Den NCCAM konstaterar att även om USA har ingen nationell certifieringsprogram, många utövare här i USA fick sin examen i Indien. Leta efter certifieringar såsom BAMS, eller Bachelor of ayurvedisk medicin och kirurgi, eller dammar, eller doktor ayurvedisk medicin och kirurgi.

Varning

Den nationella center för komplementär och alternativ medicin råder dig att använda ayurvediska behandlingar under ledning av en ayurvedisk läkare, snarare än på egen hand. Eftersom dessa behandlingar innebär ofta örter och andra ämnen --- som bly och arsenik --- som kan vara skadliga, är det viktigt att arbeta med en utövare du litar på. Den NCCAM föreslår också du meddela din läkare så att han kan ge dig råd om eventuella kontraindikationer med din närvarande förskrivna läkemedel.