XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Underarm Inspelnings Smärta

Underarm eller armhåla smärta kan orsakas av en mängd olika skäl. Genom att ta del av den specifika typ av smärta du upplever, kan du hjälpa din läkare att diagnostisera ditt tillstånd snabbare. Cerebrovaskulär sjukdom, halsbränna, perifer artärsjukdom, neuropati frågor eller en svullen underarm lymfkörtel kan orsaka skarp, skytte smärta i armhålan. Smärtan är inte en sjukdom i sig utan ett tecken som varnar dig för ett antal olika frågor inom din kropp. Det är bäst att rådgöra med din läkare, särskilt när smärtan är återkommande och outhärdlig.

cerebrovaskulär sjukdom

När du upplever en cerebrovaskulär olycka, kan vissa delar av hjärnan skadas, vilket kan orsaka huvudvärk, yrsel eller totalt felaktig användning av vissa hjärnfunktioner. Nervändarna i din underarm område kan vara offer för denna typ av skador, som kan manifestera sig genom en smärtsam, elektrisk strömliknande känslan av smärta i armhålorna.

neuropati

Problem med nerverna kan orsaka mycket skarp, skytte smärta som strålar ut från din underarm upp till den inre delen av armbågen. Neuropati frågor kan bero på en mängd olika orsaker, till exempel vuxna vattkoppor eller vitamin B-komplex brist. I huvudsak nerverna feltändning på grund av några mindre skador, som producerar utstrålande smärta.

Svullna lymfkörtlar

Svullna lymfkörtlar innebär att det pågår en kamp mellan vita blodkroppar och en invaderande bakterier eller virus i kroppen. Lymfkörtlar är samlingar av vita blodkroppar. När de kämpar en infektion, är fler vita blodkroppar som produceras, vilket förstorar lymfkörtlar och göra dem verkar svullen.

Halsbränna

Halsbränna är en form av magbesvär där din mage syror resa uppåt. Bränningen färdas genom matstrupen och ibland upp mot ditt hjärta område, vilket ger intryck av att ditt hjärta brinner. Denna värme kan ibland sträcka sig till armarna regionen, där en skarp smärta kan kännas, som ofta försvinner efter en minut eller två.

Perifer artärsjukdom

Perifer artärsjukdom är en obstruktion av någon av de artärer utanför de som finns nära hjärtat eller hjärnan. Detta inkluderar artärer som löper genom dina armar och ben, som också kan bli igensatta och hindra korrekt blodflödet. När detta händer i området nära dina axlar eller armhålor, visar det sig genom en skarp smärta som kan spridas från armhålorna till resten av axelpartiet.